субота, 14. јануар 2012.

NAJGORI HORORI 2011


    Preostalo mi je da odgledam još dva stravična pretendenta na iole pristojnu ocenu (tj. 2+ ili više), pa kad i njih overim, okačiću ovde svoju definitivnu listu od 40 najmanje loših horora 2011. godine.
    Do tada, evo top-10 liste najgoreg horor đubreta koje sam u prethodnih godinu dana odgledao do kraja. Dakle, ne računam one koje sam počeo pa ugasio posle 10-20 minuta, kao ni one koje sam skinuo, prelistao pa obrisao. Ovo su najgore budalaštine koje sam, iz ovog ili onog razloga, odgledao u celosti, žrtvujući se kako vi ne biste morali!


1. THE GOATHERD
CHI, 11
(*)           1-
Ovaj čileanski torture porn je tortura neopisivih razmera: ne pomažu ni prirodne planinske lepote kad su nekom šugavom kamerom sa lošim svetlom uslikane, ne pomaže ni to što je ovo najrudimentarniji od svih (anti)zapleta: dve cure se zaplaćuju po planini, jedna ugane/slomi nožicu, pomoć zatraže od čobanina za koga se ispostavi da voli da muči žene, ali još više gledaoce dugim kadrovima u kojima se bavi svojim jebenim ovcama… Malo on muči njih, pa se jedna oslobodi i sjebe njega, nešto malo krvi prsne u tom mraku, a smisla, a poente niđe – pa čak ni sadističkih set-pisova ili dobrih efekata za one koji su zbog toga ovde (a nema zbog čega drugog)! Tražili ste dadaistički film? Evo vam ga! It makes NO SENSE!

2. MINDFLESH
UK, 10
*          1
Nivoi amaterizma u glumi, scenariju i režiji do kojih ovo silazi normalnom umu su nepojmljivi.

3. LADY BLOOD
FRA, 09
*               1+
Odavno nisam pogledao ovoliko neprofesionalan, loše snimljen, imbecilno napisan i glumljen, potpuno na svakom zamislivom frontu promašen film. Čak i efekti maske, koji ponegde nisu tako loši, pokvareni su lošim snimanjem i montažom tj. i ne vide se u filmu tako dobro kao na nekim promo fotkama, pa zato gledajte slike a ovu budalaštinu preskočite.

4. FRIGHT NIGHT
USA, 11
*               1+
Mislio sam da sam spreman na sve, a naročito na najgore, ali DNODNA u ovom rimejku me je zabezeknulo. Bio sam toliko razbešnjem ovim komadom đubreta da sam jedno vreme mislio da ga saranim u detaljnoj obdukciji, ali srećom – prošlo me to. Nije vredno truda. SVE što su mogli da omaše – omašili su. Sve što su mogli da ukenjaju – isprolivali su. Na apsolutno svakoj mogućoj raskrsnici skrenuli su u pogrešnu stranu. Školski primer bezukusnog generičkog za-retarde-naumljenog đubreta. Da, tu je Kolin Farel, ali mogao je isto tako da bude i Vil Ferel. Na isto ispada.

5. BITE MARKS
USA, 11
*(*)           1+
Kao horor, to je potpuna besmislica i gubljenje vremena u svakom smislu (uključujući neverovatno jeftine efekte maske), i tu ne treba očekivati čak ni pokušaj saspensa a kamo li strave.
Kao komedija, to se iscrpljuje u citiranim, i tome sličnim, meta-drkanjima, koja su krajnje predvidiva i prozaična, bez većih zapahnuća nadahnuća – mada, čini mi se da mi je nekoliko momenata izmamilo neki mlaki osmeh. Samo što ih se više ne sećam. Detaljniji rivjui – OVDE.

6. CAGED (aka CAPTIFS)
FRA, 11
**            2-
    Ovaj podmukli zločin protiv čovečnosti, o srpskim (!) trgovcima organima na Kosovu, već sam detaljno sasekao OVDE.

7. THE LAST LOVECRAFT
USA, 10
*(*)      2-
    Bogohulna budalaština, zgažena OVDE.

8. BABY SHOWER
SPA, 11
*(*)         2-
    Jedna trudnica okruži se u svojoj kući na selu grupicom svojih kvazi-prijateljica, od kojih se jedna – ne zna se koja – spanđala s njenim dragim, i sprema se da pobegne s njim koliko sutra. E pa neće moći! Počinje nekakav nezanimljiv kao-pokolj na pozadini izrazito glupe sapunice i neverovatno ružnih glumica – zaista neverovatno, ipak su mogli da nađu bar neku okej španjolku, bez obzira što zaplet zahteva gadure, jer uprkos tolikom ženskinju na ekranu, sve su nekakvi skotovi da te bog sačuva, pa je otud sve ovo još nepodnošljivije i mučnije gledati. Odnosno, ako već ja jesam, vi ne morate.

9. GREY SKIES
CAN, 11
*(*)          2-
    Izrazito amaterski na skoro svim nivoima, ovo je film samo za Mikija Lakobriju i naj-najzadrtije NLO-frikove. Grupa polu-zrelih kretena (ne tinejdžera!) ode u kolibu u šumi da se drogira i taslači, ali im planove kvari NEŠTO što padne s nebesa i počne da ih, kao, opseda. Dođavola, čak i ovaj moj opis zvuči zanimljivije nego što ovo zapravo na terenu izgleda. Uzeo sam ovo da gledam samo zato što je nekakav mudoviti majstor za efekte iz I lige ušao u projekat iz ljubavi, za siću, kako bi dizajnirao "dosad neviđene, originalne aliene". Pih, kažem ja. Sve je ovo bilo beskrajno bolje kad se zvalo X-TRO ili barem COMMUNION. Klonite se.

10. THE WOMAN
USA, 11
*(*)           2-
    Ovaj nekompetentno snimljen, aljkavo režiran, tragikomično napisan i patetično glumljen ženskošovinistički pamflet detaljno je seciran OVDE.


ĐUBRE KOJE NISAM NI HTEO DA GLEDAM 
(izvan predvidivih za-zaobići kategorija koje i ne razmatram, 
kao što su filmovi Uveta Bola ili Asylum produkcija):
RED RIDING HOOD
THE ROOMMATE
THE RESIDENT
HELLRAISER REVELATIONS
DREAM HOUSE
HYENAS
SHARK NIGHT 3D
ANNELIESE: THE EXORCIST TAPES
THE HOWLING: REBORN
CREATURE
DEADTIME STORIES

Нема коментара:

Постави коментар