четвртак, 22. јануар 2009.

JACK BROOKS MONSTER SLAYER


**

2+

        ovo je još jedan mediokritetizam koji neprobirljiva rulja sa fangorije i aicn-a oće da vas ubedi da je ne znam šta. pa, nije.
        kao što mendi lejn nije bila baš neka riba, kao što lesli vernon nije bio baš neki sleš-ubica, tako ni džek brux nije neki naročit monster slejer.
        da se razumemo, film nije previše loš – baš kao ni prethodna dva navedena: samo, baš kao i oni, pati od spoja miskoncepcije sa mediokritetstvom, ili nedostatkom nadahnuća.
to je tek jedno pristojno napravljeno, zaboravljivo MEH. recimo, kao slither, ali sa slabijim efektima.
        pre svega, glavni junak nije uopšte originalno osmišljen.
        zatim, igra ga neki dženerik dud, potpuno prosečan, neharizmatičan, običan, kao da je prvi 20-something koga je kasting agent sreo na ulici. dobro, nisam očekivao da će da otkriju novog brusa kempbela (mada sam se potajno nadao!), ali ovaj baja je zaista oličenje osrednjosti! i gore: iritira!
         zatim, previše džeka, premalo monstera. treba da prođe više od sat vremena dok ne krene ta neka kao monster akcija, a u međuvremenu treba da se unosim u džekove traume iz detinjstva (familiju mu pobio trol!) i ljubavne probleme (ženska mu zagleđuje momka koji NE nosi odrpani džins, mada izgleda kao da je sin rona perlmana).
        zatim, monster akcija je – MEHHH! em su sami monstrumi vrlo problematično dizajnirani (previše karikaturalno), em su osrednje izvedeni (sa premalo mrdajućih delova, suviše statične maske), em glavni big monster izgleda užasno jadno i jeftino čak i za jednu horor komediju. (hej, momci: pogledajte ponovo evil dead 2, pa nađite tamo nešto ovako nakaradno! fuck, čak i killer klowns from outer space ima bolje zamišljene i bolje napravljene monstrume – a to je film od pre 20 godina! what's your excuse?) a ako to nije dovoljno, čak i ono što ti i takvi monstrumi RADE je krajnje nenadahnuto: ta akcija je klasično pesničenje, bedasto koreografisano i tek kompetentno uslikano. ništa više od toga.
zatim: kraj – sasvim predvidiv plug za nastavak i seriju ovoga.
         ok, nisam bio sasvim nezabavljen u poslednjih pola sata, pa iako im ne opraštam uvodnih sat vremena ničega, ako bude nastavka, pružiću mu šansu.

Нема коментара:

Постави коментар