izabrana dela

izabrana dela

четвртак, 22. јануар 2009.

SPLINTER


**(*)

3-
lepo to počinje, likovi su bolji nego što ova vrsta materijala zahteva, ali kad stvari krenu da se dešavaju… to dešavanje prosto nije na nivou potencijala te genijalne premise o parazitskom lišaju (?) ili tako nekom čudu koje se hrani krvlju i opseda tela, praveći od leševa bizarne slomljene rag-doll zombije; likova je malo (brzo se svedu na 3), lokacija je banalna i dosadna (benz. pumpa) a dešavanja vrlo brzo zastanu i malo toga se zapravo DESI sve do predvidivog i nespektakularnog kraja.

šteta, ima tu OK efekata, mada su pretežno morali (?) da ih kriju prebrzom montažom koja češće iritira nego što fascinira svojim blink-and-miss cutovima: to nisu kadrovi, to su treptaji; mestimično to deluje, ali vremenom dosadi i čovek poželi da ljucki osmotri ta čuda – kad ste već imali mašte da zamislite nešto dosad neviđeno, daj ga onda i pokažite! ali ne, jok. sve do kraja to ide u tim žk-žk-žk prebrzim prizorima, i to dodatno nervira.

postoje hintovi skriming med džordža u tim efektima, ali tvorci su nesrećno i krajnje pogrešno odabrali opciju less is more, i proizveli puki LESS IS LESS.
ako imaš šta da pokažeš – POKAŽI, jebote – to je moj moto. na žalost, ne i tvoraca ovog filma.
zbog toga im je i 3- mnogo, ali ajde, biću blag jer u krajnjem saldu ovo jeste za nijansu bliže 2+

1 коментар:

Dušan Gojkov је рекао...

Kao i svaki pedant i picajzla, molim te, koristi pravilnu interpunkciju. Velika slova na početku rečenice i slične "nepotrebne stvari". Ne mora blog da bude polupismen - naročito ako autor bloga to nije. Zar ne?
Pozdrav,
D.