izabrana dela

izabrana dela

понедељак, 16. фебруар 2009.

EDEN LOG

*(*)
2-

božanstveno uslikan a u manjoj meri i režiran film - klasični primer videospotovske režije, ali je bar stilizacija, sa desaturizovanom, skoro CB fotografijom, SAVRŠENA! gledaj i uči se miloše brankoviću!

avaj, scenario kao da je pisao neki 15godišnjak koji je prekjuče otkrio SF i horor (kroz video igrice) i sad odma koncipirao nekakvu banalnu, ispraznu i iritirajuće naivnu kvazi-antiutopiju pod krinkom video igrice sa nivoima koje gl. junak treba da pređe od blata na dnu do gornjih nivoa gde ga čeka Raj, or so they say.

usput sreće mutante koji mnogo laju ali malo ujedaju (solidno izvedeni, bedasto neupotrebljeni), te još neke ljude i žene s kojima se upušta u konfuzne i nezanimljive razgovore.

dijalozi su toliko drveni i neubedljivi da je očito da ih je pisao neko kome engleski nije maternji (ovo je zapravo francuski film ali na engleskom), to je sve fraza do fraze prepisana iz stripova, igrica i B-filmova, a 'glumci' ih izgovaraju sa svom (ne)unesenošću slabo-plaćenih nadsinhronizatora jeftinih crtića.

pošto sjajno izgleda, ovo ima minornu upotrebnu vrednost kao pozadinska projekcija na nekoj EBM-dark-industrial žurci, kada bi adekvatna muzika prigušila debilne dijaloge i zamela svaki pokušaj praćenja nebitne radnje.

http://www.imdb.com/title/tt1087842/

Нема коментара: