среда, 18. октобар 2017.

Đorđe Kadijević govori

  
Kao što ste već bili obavešteni, nedavno su bile održane još dve promocije knjige VIŠE OD ISTINE - KADIJEVIĆ O KADIJEVIĆU, jedna u Beogradu i jedna u Kragujevcu. Ko je to mogao i hteo, došao je i prisustvovao, a svi ostali sada imaju priliku da dobiju bar neke daleke odjeke i parčiće onoga što je naživo ipak bilo mnogo snažnije.

Beogradska promocija (utorak 12.09.), u prostorijama Filmskog centra Srbije (koji je i prijatelj ove knjige), bila je srednje-žalosna ako se posmatra broj onih koji su tu lično došli – jer bilo ih je jedva tuce. Ali, kao što to Psiho i njegova zlikovačka kamarila u medijima svaki dan pokazuju, brojke umeju da lažu, i nije sve u njima. 

Ukratko – da, došlo je malo ljudi, ali zato kvalitetnih: u publici se, recimo, našao naš proslavljeni reditelj Slobodan Šijan koji sam vredi za bar 20 slučajno zalutalih posetilaca, zatim kritičar i reditelj Saša Radojević, Vlada Nevidljivi kao jedan od retkih NOVINARA koji su se odazvali pozivima i ispratili ovaj događaj, itd. Bilo je tu i nekoliko vernih poštovalaca Kadije koji su mu došli sa svojim primercima knjige na potpis...(Sve fotke iz FCS-a načinio i poslao Branko Botić. Veliko hvala!)Zaista je šteta i BRUKA da su mediji uglavnom ignorisali pozive FCS-a, kao i moje lične, ali neću sad o tome. Ono što je važno jeste da smo Kadija i ja pričali kao da je ispred nas 120 a ne 12 apostola, a sve to donekle i zahvaljujući dobrom vođenju razgovora za šta je bio zaslužan Milan Milosavljević, organizator programa Akademskog filmskog centra DKSG.

Dakle, Kadija je bio nadahnut i lepo je pričao, a sada u tome možete i vi uživati, ako kliknete i skinete audio fajl (20 Mb) preko Mediafire-a, OVDE.

Promocija u Kragujevcu (sreda, 13.09.) bila je duplo jača jer posetilaca je bilo duplo više nego u Beogradu, skoro 30 njih, od lokalnih medija ne znam da li neki nije došao – televizije, radio, novine, ne znam više kome sam sve davao izjave i ko je sve slikao i snimao naš nastup.A i nastup je trajao duplo duže, zato što smo u KG promovisali obe nedavne Orfelinove knjige vezane za Kadiju: i njegovu prozu – BOŽIJA VOLJA, i knjigu razgovora s njim - VIŠE OD ISTINE.

Mesto dešavanja bio je Studentski Kulturni Centar, razgovor je vodio dobro pripremljeni Nenad Glišić, urednik programa SKC-a, a fidbek publike bio je izvrstan. Da ne bih gnjavio sam sa audio snimcima, sada vam mogu ponuditi nešto konkretnije i živopisnije: kraći video prilog (10 minuta) koji je snimljen u SKC KG te večeri, sa autorski odabranim izjavama Kadijevića i mene, plus inserti iz LEPTIRICE (dobro ukomponavani u to što Kadija priča PROTIV horora), plus delovi snimka same promocije.


Evo, pogledajte i sami kako to izgleda:Ili kliknite za to isto OVDE.Knjiga BOŽIJA volja je rasprodata kod izdavača i nemojte je očekivati na Sajmu knjiga (22-29.10.) Ima je u ponekim knjižarama, pa požurite tamo ako je do sad niste nabavili. 
Knjiga VIŠE OD ISTINE može se nabaviti kod izdavača (Orfelin!) na Sajmu knjiga. Biće upriličen jedan dan kada će Kadija biti na Orfelinovom štandu i potpisivati knjige: o tome ćete na ovom blogu biti obavešteni za koji dan.