субота, 17. новембар 2012.

GHOUL'S SHOP OF HORRORS

            Tražeći nešto drugo zavirio sam u zabiti, inače nevidljivi deo svoje police s knjigama i iskopao neke primerke na koje sam skroz zaboravio da ih imam duple! Pored njih, tu su još neki novi naslovi koji su mi se zalomili a mogao bih da ih se lišim uz odgovarajuću cijenu (prava sitnica)!
            Na navedene cene dodati još 50 din za troškove pakovanja i slanja (kao "štampana stvar"). Jedino se NEKRONOMIKON šalje Post Expresom.
            Ja sam lično u Beogradu u ponedeljak i utorak (19-20.XI) pa je moguće i lično preuzimanje uz dogovor. Zainteresovani za bilo koju opciju neka se jave na mejl dogstar666 -et- yahoo -dot- com.
           
Pre svega, nudim na prodaju
(skoro) komplet DILANA DOGA = PRODATO!
Originalno, prvo srpsko izdanje (DNEVNIK, Novi Sad), odlično očuvano, isključivo Ghoul-prstima listano!
Tu su svi brojevi, 1-59, sa izuzetkom sledećih koji u kolekciji fale: br. 22, 37, 40, 47, 48, 51, 52, 53. Znači, ukupno 51 primerak u kolekciji. Napomena: ova donja fotka potiče sa neta jer mrzi me da slikam ove moje, ali – očuvanost mojih primeraka istovetna je ovima na slici (9+/10)!
Cena: 6.000 din. (isključivo za sve, nema na parče)
           
Ghoul Press, Niš, 2010
Kultni i okultni horor roman: od Niša preko Kosova do Pakla, i dalje! Ko zna – znaće, ko ne zna, kliknuće na link...
450 din

Everest Media, 2012 
Najbolje Lavkraftove priče sa uvodima, pogovorima, ilustracijama i milion čuda. Za detalje o izdanju klikni na gornji link.
2.400 din

Necro Press, 2002
Strip TRANSCENDENCE baziran je na kratkoj priči čiji su autori Edward Lee i John Pelan. Edward Lee je kultni američki pisac horora, poznat po spoju ultra-brutalnog ''splatter'' horora sa žestokim erotskim elementima. Za detalje o ovom izdanju klikni gore na naslov. Crtež sam radio ja (!), po scenariju Lija i Pelana.
Imam samo još JEDAN primerak extra, pa ko voli – nek izvoli što pre.
Meki povez: 16 strana stripa (crno-belo) + 14 strana originalne Lijeve priče + 2 strane: galerija horror artworka by Dejan Ognjanović.
Ovo je zaista brutalni raritet – ko ne kupi sada, neće kupiti nikada.
800 din.

U BRDIMA, HORORI
NKC, 2007    PRODATO!
Moja davno rasprodata knjiga o srpskim filmovima strave: mnogi su mi je od tada tražili a ja ih odbijao, jer je nisam imao. Sada sam pronašao DVA extra primerka, i najbrži mogu da iskoriste verovatno poslednju priliku da do njih uopšte bilo gde dođu!
Cena: 900 din.

EUROPEAN NIGHTMARES: HORROR CINEMA IN EUROPE SINCE 1945 PRODATO!
Edited by Patricia Allmer, David Huxley and Emily Brick
Wallflower Press, 2012
Zbirka eseja o evropskom horor filmu – teme, autori, istorija, estetika, poetika, ideologija... Nova novcata knjiga, vrlo dobra. Na Bookdepository cena je €21.38.
Kod mene: 1.500 din

THE VAMPIRE FILM: UNDEAD CINEMA - Jeffrey Weinstock  PRODATO!
Wallflower Press, 2012
Odličan, pametan pregled motiva vampirizma na filmu. Na Bookdepository cena je €16.63.
Kod mene: 1000 din

            BOŽANSKA REVOLUCIJA KATASTROFE – Dorijan Nuaj
            Moj prikaz ove kultne ezoterične knjige možete čitati ovde.
            300 din.

            PJENA DANA – Boris Vian PRODATO!
            Sticajem okolnosti ovo imam duplo, inače...
"Radost i ljepota tragikomičnog kazivanja jedina su sublimirajuća protuteža mrtvačkom kolu u kojem stradavaju dva od tri ljubavna para u Pjeni danâ. Nasuprot neizbježnoj entropiji svega živog, Vianovo pripovijedanje pretvara se u jedinstveni hvalospjev životu: životinje se ponašaju i govore kao ljudi, neživi predmeti i prostor podliježu animaciji, preobražavaju se kao da imaju dušu, propadaju i iščezavaju."
Tvrd povez, zaštitni omot, super očuvano izdanje.
400 din.

            KING LEAR: The Oxford Shakespeare PRODATO!
            Greško sam kupio dupli primerak jedne od omiljenih mi Šekspirovih drama, u savršenom izdanju koje, pored samog teksta, nudi vanredno detaljne anotacije, uvode, pogovore i druge kritičke materijale koji iz svih uglova osvetljavaju ovaj masterpis.
            450 din.

            GOLI RUČAK – Vilijam Barouz PRODATO!
            Najgenijalnija prozna knjiga XX veka, prvo izdanje, sa slikom prevoditeljice, Dragane Mašović, na korici! Must-have!
            400 din.

            ZNAK SAGITE br. 5 PRODATO!
            Redak primerak kultnog SF&F&H magazina, u kome je prvi put izašao moj prevod Lavkraftovog GONIČA, zatim NJEGOVA USTA IMAĆE UKUS PELINA P.Z. Brajt i moj opširni esej NEKROFILIJA – NEKAD I SAD! Pored toga, tu su priče Nila Gejmena, Jana Mekdonalda, Dragana R. Filipovića, Ilije Bakića itd. Nije samo zbog mene, ali ovo je možda i najbolji broj ZNAKA SAGITE od 20 dosad izašlih (zajedno sa br. 13, posvećenom hororu)! Obim 148 strana.
            400 din.

            VUKOVI SUDBINE – Miloš Petković
            Začetak fantasy trilogije od "pisca" koji se hvališe okolo da će da me bije zato što sam se negde šalio na račun njegove knjižice.
            Ipak, ima ko to voli! Retko, prvo izdanje, na ćirilici!
U magijskom svetu, stvorenom od strane Belegera, vrhovnih Bogova, misteriozni elf Adaron i pomalo ludi gnom-iluzionist Driago Insomnius postavljaju pred sobom cilj da pronađu legendarno blago koje leži u riznicama mračnog elfa Šaruina, najvećeg maga Podzemnog sveta. Na svom putu nailaze na par istomišljenika koji im se pridružuju i koji kreću sa njima u ovu veliku avanturu. Varvarski kralj Halga Otarijanac, patuljački šampion u ispijanju piva Harod Gvozdenvrč, ozloglašeni pirat, kapetan Džon Bura i sveštenica Kendra Le Krom, uz Adarona i Driaga čini punu postavu družine koja je sebe nazvala ''Vukovi Sudbine''. Na svom putu oni će uvideti da su kadri za velika dela...
            Blurb napisao bestseler-mejker, Deksa Pantalejski. Kaže: "Miloš se pokazao kao maštoviti storyteller, ostaje nam da vidimo kuda će nas dalje odvesti njegova imaginacija. Budite sigurni da će to biti izuzetno putovanje." Budite! Za samo
            300 din.

            SVETLO SA TVRĐAVE (priredio Severin Franić) PRODATO!
            Klikni na link za detalje. Ukratko: izbor mojih najboljih filmskih prikaza i kraćih filmskih eseja + isto to, od još trojice niških kritičara, Srđana Savića, Dejana Dabića i Baneta Miltojevića.
            336 strana gustog teksta.
            400 din.

VRATA DO RAJA - Din Kunc  PRODATO!
Vrata do raja je mešavina napetosti i humora, staha i čuda, priča o iskupljenju i bezvremenoj mudrosti koja će čitaoce naterati da navijaju. Puna tragedije i sreće, terora i nade, ona učvršćuje reputaciju Dina Kunca da je jedan od najboljih pripovedača našeg vremena.
500 strana
450 din

     HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION - Aleksandar B. Nedeljkovich PRODATO!
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Divite se amaterskim, ne-akademskim ocenama i komentarima poput: "Clive Barker – wrote particularly disgusting and obnoxious type of horror" ili "Anne Rice – wrote mentally sadistic (sic!) novel INTERVIEW WITH THE VAMPIRE" (koji je, uzgred rečeno, baš ABN preveo za Ezoteriju!).
            Kliknite na ovde ponuđene sempl-stranice unutrašnjosti knjige da biste se uverili kakva je ovo unikatno hilarious vrsta štiva!
            Tiraž je 200 primeraka, knjige nema nigde u prodaji, a radi se o vrhunski zabavnoj literaturi! Brutalna ezoterija, jedan jedini primerak, dobija najbrži!
            250 strana velikog formata!
1000 din.

            FOTOFOBIJA – Marko Pišev PRODATO!
            Zbirka od četiri horor novele. Pišev je jedini živi srpski pisac horora prema čijem pisanju osećam divljenje. Proverite zašto – u ovoj rasprodatoj, retkoj zbirci! Moja kritika knjige je ovde.
            500 din.

            RODOSLOV LOZE VAMPIRA – Momčilo Nastasijević PRODATO!
            Remek-delo klasične srpske fantastike i horora. Moj prikaz možete pročitati OVDE. Prodajem samo zato što sam u međuvremenu kupio SABRANA DELA ovog velikog pisca!
            450 din.

U POTRAZI ZA DRAKULOM – Radu Floresku i R. Mekneli
Prosveta, Bg, 1988
Legendarna studija o Vladu Cepešu i vampirima u mitu, istoriji, u književnosti i na filmu. Prilično retko I izdanje.
500 din

TAMNO SKENIRANJE – Filip K. Dik  PRODATO!
Polaris, Bg, 1996
Jedan od najboljih Dikovih romana – egzistencijalistički pakao pod ruhom SF-a.
Korica knjige ima majušno oštećenje na ivici, veličine 1cm, inače je dobro očuvana (vidi sliku – to je taj primerak).
450 din

CRNI CVET – Boban Knežević
Epska fantastika. Retko izdanje.
Cena: 300 d.

ČOVEK KOJI JE UBIO LEPTIRA – Boban Knežević
SF roman, ћирилични besceler pisca POSLEDNJEG SRBINA.
Cena: 350 d.

ĐAVOLJI RUKOPIS – Vladimir Dramićanin
Horor-triler roman. Okultizam, sekte, urote, stari spisi, Đavoli...
Cena: 400 d.


U ponudi su i sledeći STRIPOVI:

MAX DEBRIS: Ispovest pravog krivotvoritelja
Scenario: Đorđe Milosavljevic & Marko Stojanović
Crtež: Toni Radev
"Strip Pressing"; "Studentsko informativni izdavački centar" Niš 2001.
            Komični krimi strip od uglednih domaćih scenarista. A4 format, 52 strane.
            cena: 500 din.

CHERRY POPTART. ISSUE 8
Special Cyberpunk issue (1989)
45 str
crno-belo
--- Humoristički erotski strip, nema previše hardkora, veći naglasak na priči i situacijama, humoru, parodiji.
250 din

JAILBAIT, issue 2
EROS comix
22 str
crno-belo
--- Ovo nije strip nego nešto kao slikovnica za ljubitelje brutalnog SM-a, splatera i boleštine. VRLO hardcore! Mučenje, iživljavanje, redaljke, govnjivi udovi, pas jebe ženu i sve u tom stilu. Teška srca se odvajam od ovoga, ali eto, možda će nekoga još više usrećiti...
400 din

VEROTIK ILLUSTRATED #3: SATANIKA - Mirror into Black
Danzig, Bisley, Manara, Corben...
full color
--- Kompletna epizoda u kojoj nabrojani majstori crtaju, svaki po 3-4 strane (Corben je najvredniji, sa 5 strana!). Erotski satanistički cinični brutalni sexy horror. Mnogo golotinje, bestijalnosti, sexa sa demonima, pipci, krv...
48 str
450 din

PREACHER: Alamo, part 6 of 7
Garth Ennis writer
Steve Dillon penciler
32 strane, full color
full color
200 din

HELLHOLE
(2 sveske od po 32 strane, brojevi 1 i 2, nedostaje treći)
full color
Writer Scott Lobdell
Penciller Adam Pollina
---Noir violent thriller
350 din. za obe


Odlično očuvani, srpski, bioskopski posteri klasičnog velikog formata. Horor, kult, retkosti, stariteti, ludila, bizarnosti, treš… Klikni na naslov da vidiš fotke dostupnih postera i njihove više nego popularne i razumne cene.


SVI diskovi gore na linku navedeni jesu ORIGINALI (a ne rezanci), u svojim originalnim kutijama, i sa svim dodacima (gde ih ima) onako kako su kupljeni ili dobijeni. svi diskovi su novi, uglavnom jednom ili dvaput gledani, čisti i ispravni, a i kutije i omoti su im novcati.
Nekoliko ih je u međuvremenu prodato – piši i raspitaj se šta još ima.