уторак, 22. септембар 2015.

GHOUL SHOP: Jesenje izdanje (2015)


Počinje jesen. Ako ste obezbedili drva za zimu i spremili zimnicu, ako ste se oženili i tako to, onda vam preostaje samo još jedno: da ne bude posle „Jesen prođe – ja se hororom ne snabdeh!“ Kad ćete da čitate kvalitetan horor ako ne sad, kad lišće počinje da žuti i opada, vetrovi da huje a magluštine da se navlače?
            U tu svrhu, evo ponude nekih novih i starih knjiga po najpovoljnijim cenama do sada.
Zainteresovani neka pišu na dogstar666 at yahoo dot com.  

ZAVODNIK
Ovaj roman će uskoro dobiti svoje 2. izdanje, u tvrdom povezu (više detalja uskoro u zasebnoj vesti). Ako želite da imate PRVO izdanje pre nego što postane „collector's item“, po duplo nižoj ceni od drugog, evo prilike. Imam još samo 4-5 komada, a cena je
350 din + 50 za ptt

POETIKA HORORA
Temeljna studija o nastanku i razvoju horor književnosti od 18. do 21. veka. Unikatna u Srbiji, a i mnogo šire. Preko 500 strana velikog formata, vrhunski dizajnirano, ilustrovano...
1700 din + 100 za ptt

VRBE – Aldžernon Blekvud
„Moje je čvrsto uverenje da je njegova poduža pripovetka 'Vrbe' najbolja priča strave ikada napisana“ napisao je Lavkraft svojevremeno. Proverite da li je taj Lavkraft znao nešto o hororu! Pored ove, u knjizi su još dve vrhunske novele: „Vendigo“ i „Silazak u Egipat“ te obiman pogovor i biografija.
800 din + 50 za ptt

ŠAPTAČ U TAMI – H. F. Lavkraft
Po prvi put na srpskom odlične Lavkraftove priče i novele: Šaptač u tami, Slika u kući, Vrebajući strah, Neizrecivo, Strava u četvrti Red Huk, Hladan vazduh, Ljubav prema mrtvima + obiman pogovor, biografija i bibliografija.
800 din + 50 za ptt

HOUSE OF WINDOWS – John Langan
Paperback, 
256 pages
Published August 1st 2010
Night Shade Books

Langan je jedan od najboljih novih pisaca horora; o njegovoj zbirci priča nedavno sam pisao OVDE, a HOUSE OF WINDOWS je jedini njegov roman.
A chilling novel in the tradition of Peter Straub, Joe Hill, and Laird Barron.When a young writer finds himself cornered by a beautiful widow in the waning hours of a late-night cocktail party, he seeks at first to escape, to return to his wife and infant son, but the tale she weaves, of her missing husband, a renowned English professor, and her lost stepson, a soldier killed on a battlefield on the other side of the world, of phantasmal visions, a family curse, and a house... the Belvedere House, a striking mansion whose features suggest a face, hidden just out of view, draws him in, capturing him. What follows is a deeply psychological ghost story of memory and malediction, loss and remorse.
Na Bukdepozitoriju je ova knjiga 16,5 E.
Kod mene, jedan jedini extra primerak
= 950 din + 50 za ptt

Best British Horror 2015 - Johnny Mains  (editor)
Mass Market Paperback, 336 pages
Published July 15th 2015
Salt Publishing
With stories from: Steven J. Dines, Helen Grant, Christopher Harman, Andrew Hook, Jane Jakeman, Graham Joyce, Stephen Laws, Alison Littlewood, Rebecca Lloyd, Helen Marshall, Gary McMahon, Alison Moore, Rosalie Parker, Sara Pascoe, John Llewellyn Probert, R.B. Russell, Mark Samuels, Priya Sharma, Reece Shearsmith, Lisa Tuttle, Simon Kurt Unsworth and Conrad Williams.
Na Bukdepozitoriju je ova knjiga nenormalnih 44,5 E! Na Amazonu je imate za oko 10 funti. Kod mene=
900 + 50 din

30 DANA NOĆI: POVRATAK U BARROW - Steve Niles
Izdavač: Algoritam media
Broj strana: 140
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: A4
Pun kolor
Godina izdanja: 2010
Nastavak stripa 30 dana noći pretvorenog u znameniti igrani film. 30 dana noći jedan je od najvećih stripovskih bestselera svih vremena, nominovan za prestižnu međunarodnu nagradu Horror Guild, važan začetnik novog doba stripova strave i užasa.  

Cena: 600 din + 100 za ptt


LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS 
– AMATEUR JOURNALISM
             
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku...
1.300 + 50


HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION 
- Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Unikatni smehotres!
950 + 50
        

NJEŽNI RAT - T. Breton i D. Beneich 

Informatički triler (Delta / Mladost, 1987) 
200 + 50            DRACULA – Bram Stoker 
Što da čitate prevod ako možete u originalu? Izdanje Oxford University Pressa, edicija World's Classics, mek povez, fin predgovor...
300 + 50


 MOJ ŽIVOT - Mark Šagal 
Kultura-Beograd 
1969. god. 178 str, (18 x 11 cm)
Ilustrovana autobiografija poznatog umetnika. 
300 + 50


TERRA: SF ALMANAH, br. 18 


            SF almanah TERRA No.18 – Maj 2015 
Korice: Željko Pahek

SADRŽAJ
1. Reč urednika 2
2. Himna udruženja građanaSci&Fi 3
3. Izveštaj sa FFK – Pazin 2014 – T. Jovanović 4
4. Izveštaj sa regionalnog festivala Refestikon – T. Jovanović 5
5. Izveštaj sa Istrakona 2015 – T. Jovanović 6
6. Leonar Nimoj – In memoriam 7
7. Teri Pračet – In memoriam 8
8. Disksvet, more i sitne ribe – Teri Pračet 11
9. 50 godina Leonovanja – T. Jovanović 42
10. ATEE konferencija,izveštaj – Milan Stojković 45
11. 80
te godine 20og veka Sajber pank, novi podžanr – Milan Stojković 45
12. Kratka istorija francuskog SF
a – T. Jovanović 52
13. Nyctalop – Jean de la Hire 55
14. Aleksej Nikolajevič Tolstoj 
Biografija 67
15. Porodica Vurdalaka 
Aleksej Nikolajevič Tolstoj 71 
16. Kako sam zavoleo Ergone – Sanja Pavićević Alisa, priča 89
17. Kučkarka – Bilja Kosmogina, priča 104
18. Tamo daleko – Srbijanci vanzemaljci – Aleksandar Janković, drama 113
19. Gde se nalazi Tyche, deveta planeta – obrada Svetislav Filipović 141
20. Pojava “Anđeoske kose” posle NLO viđenja – Barbara Arbanas Kovačević 151
21. Vanzemaljska baza za divove 153
22. Univerzum, kompjuterska simulacija koju je stvorio Bog – Obrada Filip 162
23. Hotel beskonačnost – obrada Svetislav Filipović 165
24. Jezik vanzemaljaca 167
25. Bugarski eksperiment 187
26. Kvantna fizika potvrdila život nakon smrti 
Verdan Kohut 192
27. Na tragu energije nulte tačke – intervju Hal Puthoff 195
28. Projekat NASA
e, “Plavi zrak” 199
29. Ima li svemir svrhu – Lawrence Kraus 206
30. Svi smo mi vanzemaljci – dr. Irena Sjekloča Miler 210
31. Novo doba izronilo tajna znanja o postojanju 
Ivona Živković 215
32. Vreme i prostor vreme – Vladan Markov 221
33. Star Trek; Dwarf planet– SF strip 240

250 + 50DELO
Najbolji, i odavno pokojni kulturni časopis na ovim prostorima (uz Gradac). Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
250 + 50KORACI
Ovaj broj, pored ostalog, sadrži i zanimljiv temat "Među javom i med snom" u kojem je jedna horor priča Ota Oltvanjija, zatim je tu Vasa Pavković i još poneki valjani autori... Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).

150 + 50