субота, 19. новембар 2016.

Izašla BOŽIJA VOLJA – Đorđe Kadijević


Orfelin izdavaštvo iz Novog Sada na nedavnom Sajamu knjiga u Beogradu predstavio je fragmetarni roman Đorđa Kadijevića Božija volja, u ediciji „Gluvo doba“ koju uređuju Dejan Ognjanović i Milenko Bodirogić. Detalje o ovoj knjizi imate OVDE.
Ovom prilikom želim da skrenem pažnju na dve stvari vezane za nju.

1) Dobio sam nešto autorskih primeraka, pa zainteresovani da ovu knjigu kupe direktno od mene mogu to sada učiniti. Cena je i dalje sajamska – odnosno, 600 din + ptt (ukupno: 660).
Nemam baš mnogo primeraka, pa bolje požurite i javite se na moj mejl radi dogovora i rezervacije. Ko zakasni – knjigu može kupiti i direktno od izdavača, ili (po nešto većoj ceni) u svim većim knjižarama u zemlji.

2) U „Kulturnom dodatku“ Večernjih novosti pre nedelju dana, odnosno u petak 11.11.2016. izašao je poveći članak o ovoj knjizi pod naslovom "Brutalne slike izrasle iz gneva". Tačnije rečeno, veći njegov deo čine citati iz mog pogovora, a zatim i Kadijevićeve izjave, ali lepo je to uobličeno i mislim da daje dobru sliku o tome šta očekivati od knjige.  

Evo kako izgleda taj članak. 
Zbog pomalo nezgodnog preloma, isečen je u dva dela radi lakšeg čitanja na blogu. Uživajte, a onda – pohitajte da nabavite ovaj crni biser! Kliknite na ove slike za veću i čitkiju verziju:


Ovaj tekst sada možete čitati i u onlajn izdanju Večernjih novosti, OVDE.