уторак, 9. август 2011.

Aca Radivojević i Dejan Ognjanović: NAŽIVO na Grossmannu


            U sredu 27. jula 2011. u Ljutomeru je, u okviru festivala GROSSMANN, promovisano II izdanje (o)kultnog romana NAŽIVO, by truly yours.
            Promocija je održana u letnjoj bašti kafea KOD HUDEGA MAČKA koji od pre par meseci drže neke od glavešina ovog festivala, i gde su se odigravale još poneke aktivnosti ovogodišnje fešte. To zbitije odigralo se pred očekivanom publikom – istovremeno je tu bila i konzumacija vina pa je teško reći ko je tu došao a ko ostao zbog priče o ovom horor romanu, a ko zbog vina (pri čemu jedno ne isključuje drugo!) ali rekao bih da je barem tuce nazočnih saslušalo to što se sa bine pričalo.

            Inače, istovremeno sa knjiškom promocijom dešavala se i nindža-promocija u bioskopu, povodom prikazivanja AMERIČKOG NINDŽE, pa je zato deo potencijalne publike bio opravdano sprečen da bude na oba mesta istovremeno (hint: ako se neko ikada bude dvoumio između NINDŽE i NAŽIVOG, ja ću smesta da mu olakšam - slobodno neka ide k NINDŽI!). Iz istog razloga je i zvanični fotograf festivala bila na Nindža-mestu a ne na Naživo-festu, pa zato umesto fotki sa promocije evo fotki nekih nindži:

            Promocija je bila kratka ali slatka, budući da mi je u njoj pripomagao Aca Radivojević, a kada su takva dva giganta domaće horor misli na sceni zajedno, i još pričaju o jednom ovakvom romanu, možete misliti kako je bilo! Iako smo razgovarali tek nekih 24 minuta, bila je to nadasve sadržajna priča koja je čak i meni na licu mesta otvorila oči po pitanju izvesnih historiografskih momenata glede NAŽIVOG o kojima do sada nisam razmišljao, a koji taj roman, nakon ovih uvida i rekontextualizacije koju je Aca inicirao, objektivno čine još vrednijim i značajnijim nego što sam do tada mislio.

            No, da ja to ne prepričavam – evo snimka naše priče (uključujući i jedno kraće pitanje Dinka Tucakovića na kraju, iz publike), pa poslušajte. Ko zna – znaće:
 

            Fotografica se posle grdno izvinjavala što je morala da ide na nindže, i smesta je sebi kupila primerak romana da nadoknadi propušteno. Dok čekam na njen feedback, evo kako su na svoj način ovaj roman podržali Glavni Šef Grossmanna, Tomaž (slika jasno pokazuje da nije navikao da drži knjigu u ruci), i preslatka PR-devojka, Urška. Mislim da je njen osmeh bolji PR za ovaj roman nego bilo šta drugo, pa eto... 

            Inače, ako neko posle sveg ovog vremena još sebi nije nabavio primerak ovog okultnog horor romana, ima toga još kod autora, tj. mene: samo pišite na dogstar666 et yahoo dot com radi dogovora.

Cijena: prava sitnica.