четвртак, 22. јануар 2015.

Šest godina Kulta!


            Narode: danas se navršava punih ŠEST godina otkako sam pokrenuo ovaj blog!
            To je bilo zamišljeno kao privremeno rešenje, nekakva zamena za sajt ali, dok sam čekao da se steknu uslovi za adekvatan sajt, ovo je poraslo mnogo više od mojih inicijanih namera, i – ostalo je (već!) istorija.
1675 postova.
4539 objavljenih komentara.
315 registrovanih čitalaca.
3 miliona i 100 hiljada prikaza stranica za ovih 6 godina.
Nema reklama.
Nema "ja tebi – ti meni".
Nema uvijanja.
Nema laži, nema prevare.
Nazivam stvari pravim imenom, pa ko voli – nek izvoli.
Poseta se i dalje kreće u ustaljenim parametrima, u proseku nekih 500-ak osoba dnevno ovde svrati – poneki, istina, u neprestanoj potrazi za "pas jebe ženu" videom, ali mnogi ipak dođu/ostanu zbog prikaza filmova, knjiga i stripova, zbog kritika, vesti, intervjua, putpisa, eksluzivnih najava i fotografija...

Zbog etitjuda? Zbog humora? Zbog šarma? Tko šta zna, krhko je znanje!
U svakom slučaju, ovaj blog tvrdoglavo opstaje dok se mnogi drugi blogovi (i sajtovi!) gase ili zamiru sporom smrću sve ređeg apdejtovanja. Bilo kako bilo, The Cult of Ghoul je odavno porastao u snagu na vebu s kojom se mora računati: citiran, hvaljen, voljen, omražen, pljuvan, linkovan... ali ipak nezaobilazan, naročito po pitanjima horora (mada ne samo njih)!
Ko zna – znaće ("Ne veruj hajpu dok to nije Gulov hajp!"); ko ne zna, neznaće!
Hvala što pratite, čitate, komentarišete, šerujete, preporučujete, kritikujete... Hvala što me čitate i u štampanim izdanjima (ZAVODNIK! POETIKA HORORA! More to come...).

Idemo dalje!
I bez brige - ni ove godine, kao ni prethodnih, moje aktivnosti neće ostati samo, pa čak ni primarno "blogerske": očekujte objavljivanje mojih novih članaka, eseja, naučnih radova, kritika, prikaza, pogovora vrednim knjigama, očekujte promocije, nove knjige, a ko zna - možda i poneku nagradicu...