понедељак, 3. март 2014.

ZAVODNIK: pretplata i status


Kao što, nadam se, znate – pre tačno dve nedelje raspisao sam pretplatu za ZAVODNIKA. To je moj drugi roman strave koji iz štampe izlazi početkom aprila. Detalje o romanu kao i o pretplati imate OVDE, pa bacite pogled ako vam je to nekako promaklo.


Do ovog trenutka ZAVODNIK je privukao ukupno 85 pretplatnika. Dve trećine njih već je uplatilo potrebnu sumu a ostali rade na tome: neki su naručili i po više primeraka, a pojedinci su iskoristili priliku da u istom cugu nabave i neki od poslednjih preostalih primeraka romana NAŽIVO (trenutno ima manje od 10 komada, pa vi samo čekajte!).

Dakle, za dve nedelje, 85 osobe iz Srbije i celog regiona su osetile potrebu da podrže The Cult of Ghoul i njegov Ghoul Press. Za blog koji ima 305 stalnih pratilaca i dnevnu posetu od 500-600, to baš i nije mnogo – ali OK, nije ni loše. Biće, valjda, bolje. 



Ovo što radim ionako ne radim za bestseler rulju, nego za odabrane – ali voleo bih da verujem se da se takvi, ipak, u ovim krajevima još uvek broje u stotinama, a ne u desetkovanim desetinama!



Postoji ona jevrejska legenda da svet počiva na postojanju 36 pravednika i da bi gubitkom samo jednog od njih patnje sveta postale tako teške i surove da bi bile u stanju da otruju i dušu deteta. 

Ja se nadam da postojanje ovog bloga (i Ghoul Pressa) počiva na bar deset puta većem broju pravednika, i da od tih 500-600 ljudi koji svakodnevno dođu ovde, barem polovina dolazi zato što prepoznaje vrednosti koje se ovde promovišu, a ne zbog "pas jebe ženu" videa itsl. materijala (koje ionako neće naći). 


Uostalom, avantura sa samizdat izdanjem ovog romana je, pored ostalog, i eksperiment kako bih jednom za svagda utvrdio koliko, zaista, imam ozbiljnih čitalaca, a koliko je onih kojima služim samo kao video-vodič, odnosno cyber verzija radnika u video-klubu.



Pretplata traje još dve nedelje, a onda knjiga ulazi u štampu, i kad bude izašla – prodavaće se po malčice većoj ceni. Dakle, iskoristite priliku: podržite ono što volite, u šta verujete + sebe same, jer pretplata je ipak najpovoljnija!


Što se tiče pretplatnika iz okolnih država, najisplativija opcija je VREDNOSNO PISMO a otvorena je i mogućnost zvana Bookdepository: pišite na dogstar666 at yahoo dot com da se dogovorimo.
Može biti da neke Neverne Tome sumnjaju da će knjiga izaći, pa čekaju da je vide naživo pre nego što se odluče za kupovinu. Uveravam takve da nema mesta bojaznima: sve potrebne finansije već su obezbeđene, završni fini radovi na tekstu su u toku, korica je skoro gotova i ZAVODNIK izlazi sigurno, oko 1. aprila ili ubrzo zatim.

Jedino što to može da spreči jeste da ja naprasno umrem, ili da izbije Treći Svetski Rat (s tim što je ovo drugo trenutno izglednije).

Da li će Srbija posle predstojećih izbora biti drugačija? Hoće – jer u njoj će tada postojati i ZAVODNIK: bar nešto lepo čemu se možete nadati u bliskoj budućnosti!

Zato, krenite snažno u reforme srpskog horora, jer znate kome verujete! Strava stanuje na staroj adresi (i strava, i užas): kod dr Ghoula!


Napomena: ovaj post ukrašen je ilustracijama čoveka koji se zove John Kenn Mortensen, a odabrao sam ga zato što njegovi radovi, po tematici, pristupu i stilu, imaju puno bliskosti sa vrstom strave koju sam u ZAVODNIKU pokušao da stvorim.