среда, 1. август 2018.

Izašli su Mitovi o Ktuluu!

  

            Veoma me veseli što mogu da obznanim: danas su u moje šake pali primerci albuma Mitovi o Ktuluu velikog argentinskog i svetskog majstora Alberta Breće.

Izdao ga je Darkvud u svojoj ediciji JEZOVNIK posvećenoj vrhuncima horora u stripu, gde je ovo već osma knjiga 

– i ovog puta dobijate upravo to: ne samo, po meni, najbolju strip vizuelizaciju Lavkrafta u stripu nego i jedan od najboljih horor stripova uopšte.

            Evo zvanične najave:

Mitovi o Ktuluu, knjiga 8
(promotivno do 30.09.2018.)

“Nije mrtvo ono što zauvek bdije, u eonima čudnim ni smrt mrtva nije.”
– H.F. Lavkraft


Za neke je dovoljno samo reći ALBERTO BREĆA. Za neke, HAUARD FILIPS LAVKRAFT. A ovaj “kombo” dva genijalca vam u MITOVIMA O KTULUU donosi onu neopipljivu, nevidljivu,  sveprisutnu misterioznu stravu koja uvek bdi nad svetom i čeka da se uzdigne. Uz fantastičan crtež Alberta Breće i priče H. F. Lavkrafta, ta atmosfera strave je u potpunosti dočarana i neprevaziđena, užas koji vas uvlači u ambise strahova i nepoznatog.

Crtač: Alberto Breća
Pisac: H. F. Lavkraft

Adaptacija teksta: Norberto Buskaglija

Adaptacija prevoda i prevod: Aleksandar Joksimović

Pogovor i stručni konsultant: Dejan Ognjanović

Dizajn: Ivica Stevanović

Br. strana: 128 / Boja: crno-belo
Uvez: Tvrdi / Format: A4
 

Cene:
Promotivna: 1190 dinara (traje do 30.09.2018.)
Puna cena: 1490 dinara


            Ja sam već ranije na blogu pisao o ovom albumu, pa vas upućujem da vidite zašto je ovo izdanje apsolutni MUST HAVE prvoga reda – OVDE.
Takođe, pisao sam a i o jednom drugom odličnom Brećinom stripu koji je nedavno, zahvaljujući Darkvudu, izašao u Stripoteci – OVDE.
            Kao što vidite, ovo je definitivno godina Lavkrafta na srpskom! Kultisti - spremite se!
Osim Darkvudovih, tj. Brećinih MITOVA O KTULUU, koji su već sami po sebi dovoljan razloga za blagdan, Skrobonja za Sajam knjiga najavljuje da prevodi Alan Murov NEONOMIKON, Makondo sprema LOS MITOS DE CTHULHU DE LOVECRAFT by Esteban Maroto --- a Orfelin baš ovih dana štampa U PLANINAMA LUDILA dok dr Ghoul uveliko radi na ultimativno-spektakularnomNEKRONOMIKONU, takođe kod Orfelina, za Sajam knjiga ove godine!

Spremite se – i psihološki i finansijski – jer, LUDILO DOLAZI!!!