понедељак, 2. фебруар 2015.

GHOUL'S SHOP: Zimske đavolijade


            Evo najnovije ponude: nešto starih stvari, nešto novih, a nešto starih-novih i vrlo ekskluzivnih. 
Zainteresovani neka pišu na dogstar666 at yahoo dot com.  POETIKA HORORA
Poetika horora je studija koja definiše horor kao književni žanr i objašnjava nastanak i razvoj njegove poetike od gotskih romana 18. veka pa do bestselera s kraja 20. i početka 21. veka. U ovoj knjizi prikazuju se ključne faze i akteri, i analiziraju najreprezentativnija dela u kojima se ogledaju prelomne tačke u razvoju žanra.
U pitanju je knjiga koja na 525 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE.
POETIKA HORORA je bila u najužem izboru za nagradu "Nikola Milošević", priznanje Radio Beograda 2 za najbolje delo objavljeno tokom prethodne godine u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.
Cena za Srbiju: 2.200 din (post express & pakovanje uračunati)
Cena za inostranstvo: 35 E (sa uračunatom međunarodnom poštarinom)
U ponudi: 1 primerak


ZAVODNIK
Ruralni horor roman iz srpskog srca tame.
Cena za Srbiju: 700 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: još samo 30-40 primeraka


Unikatna studija horora i fantastike na filmu, sa akcentom na filmovima o Đavolu i srodnoj mu tematici.
Sticajem okolnosti nabavio sam nekoliko primeraka ove zadugo nedostupne knjige. U knjižarama je odavno nema, a u retkim slučajevima kada se nađe na Kupindu, lukavi prodavci koriste priliku što knjige nema u prodaji pa traže sumanute sume. Vidi sliku.
Ja nudim pet primeraka po krajnje razumnoj ceni.
Cena: 800 (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 0 primeraka


KRALJ U ŽUTOM – Robert V. Čejmbers PRODATO! 
Kralj u žutom, knjiga na osnovu čijih je motiva nastala trenutno veoma popularna TV serija True detective, zbirka je kratkih priča američkog pripovedača Roberta Vilijama Čejmbersa, napisana 1895. godine. Kralj u žutom sastoji se od deset priča, od kojih je prvih pet zaslužno za reputaciju koju je ova knjiga stekla kao jednog od klasika horor žanra.
Pored izvornih 10 priča koje čine ovu zbirku, nju krasi i stručan pogovor dr Dejana Ognjanovića, pod naslovom JESTE LI VIDELI ŽUTI ZNAK?
600 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 0 primerak

           
HAARP I DRUGE PRIČE O TEORIJAMA ZAVERE 
– priredio Goran Skrobonja  PRODATO!
Najnovija antologija domaće slipstrim i žanrovske proze, ovog puta na temu TEORIJA ZAVERE. Moja novela pod naslovom NEKRONOMIKON, TREĆE, DOPUNJENO IZDANJE našla se u ovom odabranom društvu, gde zauzima celih 50 od ukupno 650 strana
Neki od autora: Goran NINO Gocić, Jelica Greganović, Filip NINO David, Ilija Bakić, Vasa ex-NINO Pavković, Zoran Pešić Sigma, Željko Obrenović, Ivan Nešić, Oto Oltvanji, Goran Skrobonja, Jovan Ristić...
1.050 (ptt uračunat)
U ponudi: 0 primeraka


LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS – AMATEUR JOURNALISM
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku... 
1.400 din (ptt uračunat)
U ponudi: 1 primerak


HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION - Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Unikatni smehotres!
            1.050 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


NJEŽNI RAT - T. Breton i D. Beneich 

Informatički triler (Delta / Mladost, 1987) 

250 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


LOW LIFE – Dejan Stojiljković
Zbirka priča nastalih pre nego što je autor postao besceler zvezda: inspirisane rokenrolom, neke od njih sa elementima fantastike i horora.
350 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerakDELO

Najbolji, i odavno pokojni kulturni časopis na ovim prostorima (uz Gradac). Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
350 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak


KORACI
Ovaj broj, pored ostalog, sadrži i zanimljiv temat "Među javom i med snom" u kojem je jedna horor priča Ota Oltvanjija, zatim je tu Vasa Pavković i još poneki valjani autori... Za sadržaj ovog broja – vidi sliku (klikni da bude čitka).
200 din (ptt & pakovanje uračunati)
U ponudi: 1 primerak