понедељак, 29. новембар 2010.

Sajam knjiga u Nišu


47. NIŠKI SAJAM KNJIGA I GRAFIKE održava se ove godine od 29.11-05.12.
Nekoliko je konkretnih razloga da najavim ovaj sajam ovde, a najveći je taj što ovom prilikom debitujem ni manje ni više nego kao POSTER-BOY SAJMA
Da, ako bolje zagledate sajamski promo-materijal – plakat, pozivnice, flajere itd. – na svima njima nalazi se fotka na kojoj Dejan Ognjanović čita jednu zbirku Poovih priča, ni manje ni više, nego na planinskom vrhu Trem, okružen izmaglicom i tmušom! Više fotki sa tog književnog planinarenja nalazi se OVDE.
Znači, ko će u Nišu i okolini da promoviše iskreno, predano i posvećeno čitanje, ako ne ja?!


Osim toga, ovaj sajam je i dobra prilika da pročačkam najnovija izdanja domaćih mejdžora, pošto na beogradskom sajmu, pre mesec dana, od silnih bilateralnih i multilateralnih susreta i akcija nisam stigao da ih skeniram onoliko opsežno koliko bih voleo.

Najzad, ima na Sajmu i nekoliko akcija koje bi pratiocima ovog bloga mogle biti zanimljive, pa evo:

Četvrtak, 2.decembar
18,00   Promotivni prostor Sajma
Promocija kompletne ovogodišnje produkcije Niškog kulturnog centra. Učestvuju autori izdanja i urednici NKC-a.
(Ovde će biti predstavljen i najnoviji FILAŽ, br. 3-4)

Petak, 3.decembar
18.00   Promotivni prostor Sajma
Promocija izdanja „YU filma danas“: „Nacionalna klasa i drugi scenariji“ Gorana Markovića, „Trilogija o filmi (i još ponečemu)“ Slobodana Novakovića i „Svetlo sa Tvrđave – Niški kritičarski krug“. Govori Severin M. Franić, gl. i odg. urednik „YU filma danas“


            Za četvrtak je, kako izgleda, najavljena još jedna promocija:
Prva zvanična promocija zbirke priča Jovana Ristića "Godine u magli", koju je pre mesec dana objavio Niški kulturni centar (NKC), biće održana u četvrtak 2. decembra na Niškom sajmu knjiga. Mesto održavanja sajma je Hala Čair, gde će NKC imati svoj štand, a početak promocije zakazan je za 18 sati. Za sada je potvrđeno da će o knjizi govoriti urednik edicije "Tragači" Zoran Ćirić i autor.
Bilo je mnogo konfuzije oko najave ove promocije, ali po svemu sudeći, ova knjiga neće biti promovisana zasebno, nego zajedno sa drugim izdanjima NKC-a..

Važno: moj roman NAŽIVO moći će da se kupi na štandu NKC-a po ceni od 400 din. Na istom mestu tražiti i FILAŽ i GODINE U MAGLI... Naravno, za one koji još uvek nisu nabavili moju knjigu o srpskim filmovima strave, U BRDIMA, HORORI - to takođe ima na štandu NKC-a.
Navalite!
Cena ulaznice: 80 din, a za grupne posete – 50.
Radno vreme: 10-20h.