уторак, 29. јул 2014.

GHOUL SHOP – Letnje izdanje


Došlo je leto, sezona godišnjih odmora, raspusta i srodnih plandovanja: dosta je više izgovora da nemate kad da čitate! Imate – sada! Evo nekoliko divnih knjiga za plažu: Ghoulovi hitovi leta 2014!
Ako vam se svidi nešto od ovoga, pišite na dogstar666 at yahoo dot com !

ZAVODNIK
Budite glavni zavodnik (ili zavodnica) na plaži! Budite viđeni sa ovom predivnom knjigom koja može da posluži i za osveženje na vrućini, jer garantovano izaziva jezu i pod užarenim suncem!
Preostalo još oko 140 komada! Ne čekajte jesen...
Napomena za čitaoce IZ BOSNE: ostavio sam 6 primeraka romana kod mog predstavnika u BANJALUCI. To znači da sada ne morate da se gnjavite sa inostranom poštarinom i carinom koji bezveze povećavaju troškove i komplikuju stvari pri slanju iz Srbije: dovoljno je da mi pišete na dogstar666 at yahoo dot com i ja ću vas povezati s mojim zastupnikom, kome ćete poslati 20 maraka, što je cena za inostranstvo u koju je uključeno i ptt slanje unutar Bosne.
Cena za Srbiju: 610 din (ptt & pakovanje uračunati)

NEKRONOMIKON
Neka vas vide razgaćene na bazenu sa ovom zloslutnom knjižurinom koja sadrži najbolje priče H. F. Lavkrafta, praćene uvodnim napomenama, objašnjenjima, ilustracijama, uvodom i pogovorom, biografijom i anotiranom bibliografijom!
Drugo, dopunjeno izdanje rađeno je u samo 300 primeraka, i taj tiraž je pred iscrpljenjem. Ja imam još samo 3-4 komada, pa zato – ne čekajte Halloween ili Baltein, ne gubite vreme čekajući da zvezde budu gde treba! Sad je čas! Još malo pa nestalo!
2 OTIŠLA - 2 OSTALA...
2850 din (uračunato pakovanje i post express)

NAŽIVO PRODAT
Ovo je poslednji extra primerak koji imam kod sebe: još dva-tri mi čuče u Zagrebu (ali ja tamo neću ići skoro niti ću ih imati u rukama – ali ako nekoga iz Hrvatske zanimaju, javite se na mejl pa ćemo se dogovoriti) i to je SVE. Kad ovo ode, otišlo je i neće biti doštampavanja. Kurčite se na moru ili planini sa ovim primerkom raskrečenim vam nad glavom dok dremuckate u hladu!
1300 din (ptt & pakovanje uračunati)

GLUVO DOBA – Ninoslav Mitrović = SVA 3 KOMADA PRODATA! 
Već sam ranije na blogu hvalio i svojim žigom pečatirao te Zlatnim Ghoulom nagradio ovu odličnu zbirku priča srpske folklorne strave. Podsetite se tog rivjua OVDE a onda požurite da mi se javite jer imam samo 3 primerka knjige do kojih će doći najbrži! Knjiga nema nikakvu distribuciju u Srbiji, pa iskoristite ovu priliku da je nabavite preko mene, bez carine i međudržavnog ptt-a sa Bosnom.
650 din (ptt & pakovanje uračunati)

ANTIPIRAT br. 02 = HOROR SPECIJAL
Legendarno izdanje Pajkićeve sekte iz maja 2001. donosi izobilje horor materijala: Aca Radivojević na 4 ogromne novinske stranice sitnog, gustog fonta, temeljno analizira aktuelnu horor produkciju Evrope, Amerike i Azije; za tim slede 2,5 strane posvećene Dariju Arđentu, što uključuje prevod njegovog odličnog intervjua; a onda na 1,5 strani obilje teksta, prava poslastica: RAZGOVOR DARIJA ARĐENTA I DŽONA KARPENTERA... 
Ima tu i drugog blaga: definitivno najzanimljivije filmsko pisanje posle RITMA a pre CULT OF GHOUL-a!
400 din (ptt & pakovanje uračunati)

TRASH br. 4 = PRODAT
Opskurni niški časopis kojega nećete naći izvan Niša – a ni u Nišu. Sadržaj ovog broja bogat je hororom: tu su Skrobonja ("Do poslednjeg"), Željko PSIHO Obrenović ("Otrovna gejša"), Jovan Ristić ("Opekotina") i Igor Knežević ("Tetkina obratnica"), tu je Deksa BESCELER Stojiljković ("Crv sumnje"), tu je Magični Ćira itd. Krem na torti: prevod priče Roberta E. Hauarda "Kći mraznoga diva"!
400 din (ptt & pakovanje uračunati)

GRADINA br. 38-39
Ovaj broj sadrži temat na 20-ak strana o poeziji Paula Celana FUGA SMRTI – unikatno sumorno mračnjaštvo i nihilizam + temat na oko 35 strana o ŽANRU I FANTASTICI U SRPSKOJ KNJIŽEVNOSTI koji sadrži izlaganja domaćih pisaca i teoretičara (Skrobonja, Ilija Bakić, Pavle Zelić, itd) + u rubrici prikaza nalaze se osvrti na Skrobonjinog ČOVEKA KOJI JE UBIO TESLU (2 komada).
 350 din (ptt & pakovanje uračunati)


LOVECRAFT: COLLECTED ESSAYS – AMATEUR JOURNALISM
Mek povez, veliki format, 440 str.
Pisma i eseji koje je Lavkraft objavljivao u amaterskim časopisima, pre nego što je postao zvezda u WEIRD TALES, po prvi put sakupljeni u ovu knjižurinu. Tematika je različita, ali pretežno su to osvrti na prozu i poeziju objavljivanu u tim časopisima, kao i opšte stvari vezane za novinarstvo, etiku, estetiku, poetiku...
1400 (ptt & pakovanje uračunati)

HISTORY OF THE BRITISH AND AMERICAN CIVILIZATION 
- Aleksandar B. Nedeljkovich 
Ovako autor, dr ABN, opisuje svoju knjigu: "To je autorovo zhivotno delo, koje sumira njegovo ukupno poznavanje ove oblasti i njegov pogled na svet (a ima i poprilican broj po glavlja o knjizhevnosti, ali, kratkih; naucna fantastika, horor i fantazija su dobili ono mesto koje, po svojoj knjizhevnoj vrednosti, realno zasluzhuju). Knjiga je izrazito futurski i internetski orijentisana, a poslednje dve reci knjige (glavnog teksta) glase: will be."
Da se ovo prodaje kao fiction, ovo bi bilo vrhunsko postmodernističko delo, na tragu HAZARSKOG REČNIKA, samo mnogo smešnije!
Pisano je konverzacijskim tonom – 'da vam čiča objasni' – koji nema ni u naznakama natruhe AKADEMSKOG PISANJA: ni fusnote, ni citati, ni izvori/autori ne navode se za (mestimično VRLO slobodne i extravagantne) tvrdnje i tumačenja, što svemu tome daje ton (i vrednost) kafanske rasprave. Znači, uzeo čiča banku i priča li priča o istoriji Engleske, Amerike i Srbije, istovremeno.
Vidite: Dr Nedeljković u svom UDŽBENIKU, pišući o američkim nobelovcima, na njihovom spisku spontano usklikne kraj Hemingvejevog imena: 'the most deserved!' 
Vidite: u 'major authors' amer. knjiž. I polovine XX veka ABN ladno ubraja Isaka Asimova i Margaret –prohujala– Mičel (zajedno sa, zapanjujuće, Lavkraftom!) dok u 'lessers' u isti koš natrpa Paunda, Čendlera, Roberta E. Hauarda (!) i Zejna Greja zajedno sa Drajzerom i Štajnbekom!
Učite: u 'majors' iz II polovine XX veka ABN tura i Agatu Kristi i Tolkina i Karla Segana, a u 'lessers' Nabokova, Apdajka i M. Etvud!
            Divite se amaterskim, ne-akademskim ocenama i komentarima poput: "Clive Barker – wrote particularly disgusting and obnoxious type of horror" ili "Anne Rice – wrote mentally sadistic (sic!) novel INTERVIEW WITH THE VAMPIRE" (koji je, uzgred rečeno, baš ABN preveo za Ezoteriju!).
            Kliknite na ovde ponuđene sempl-stranice unutrašnjosti knjige da biste se uverili kakva je ovo unikatno hilarious vrsta štiva!
            Tiraž je 200 primeraka, knjige nema nigde u prodaji, a radi se o vrhunski zabavnoj literaturi! Brutalna ezoterija, jedan jedini primerak, dobija najbrži!
            250 strana velikog formata!
1000 din. (ptt & pakovanje uračunati)

SEVERNI BUNKER: temat o HORORU PRODAT
U ovom časopisu, u potpunosti posvećenom hororu, možete čitati moj esejČEKAJUĆI NOVOG IZBAVITELJA: HRVATSKI HOROR FILMOVI. Ostatak sadržaja je ovde!
400 (ptt & pakovanje uračunati)


STRIPOVI

MAX DEBRIS: Ispovest pravog krivotvoritelja
Scenario: Đorđe Milosavljevic & Marko Stojanović
Crtež: Toni Radev
"Strip Pressing"; "Studentsko informativni izdavački centar" Niš 2001.
            Komični krimi strip od uglednih domaćih scenarista. A4 format, 52 strane.
            350 (ptt & pakovanje uračunati)


JAILBAIT, issue 2
EROS comix
22 str, crno-belo
--- Ovo nije strip nego nešto kao slikovnica za ljubitelje brutalnog SM-a, splatera i boleštine. VRLO hardcore! Mučenje, iživljavanje, redaljke, govnjivi udovi, pas jebe ženu i sve u tom stilu. Teška srca se odvajam od ovoga, ali eto, možda će nekoga još više usrećiti...
450 din (ptt & pakovanje uračunati)

ALEF br. 8, 13, 19 
150 din komad, 
sva 3 za 400





ULAZNICA br. 193
iz sadržaja:
- Dejan Ognjanović: priča "Vanredno stanje"
+ priče by D. M. Adski, Igor Kolarov
- Robert G. Tili – poezija
- esej o ZASEDI Žike Pavlovića by Aleksandar Novaković
200

ULAZNICA br. 198
- Dejan Ognjanović: esej "Horor – imenovanje neiskazivog"
- priče by Laura Barna, Saša Stojanović, Aleksandar Novaković...
- eseji o Jungu i sinhornicitetu (Vesna Perić), eskpresionističkim dramama (Aleksandar Novaković) itd.
200

ULAZNICA br. 203
- Dejan Ognjanović: esej "Srpski horor između metafore i stvarnosti"
- esej "Patologija zla i fenomenologija svetlosti..."
200


            VUKOVI SUDBINE – Miloš Petković
            Retko, prvo izdanje, na ćirilici!
U magijskom svetu, stvorenom od strane Belegera, vrhovnih Bogova, misteriozni elf Adaron i pomalo ludi gnom-iluzionist Driago Insomnius postavljaju pred sobom cilj da pronađu legendarno blago koje leži u riznicama mračnog elfa Šaruina, najvećeg maga Podzemnog sveta. Na svom putu nailaze na par istomišljenika koji im se pridružuju i koji kreću sa njima u ovu veliku avanturu. Varvarski kralj Halga Otarijanac, patuljački šampion u ispijanju piva Harod Gvozdenvrč, ozloglašeni pirat, kapetan Džon Bura i sveštenica Kendra Le Krom, uz Adarona i Driaga čini punu postavu družine koja je sebe nazvala ''Vukovi Sudbine''. Na svom putu oni će uvideti da su kadri za velika dela...
           Blurb napisao besceler-mejker, Deksa Pantalejski. Kaže: "Miloš se pokazao kao maštoviti storyteller, ostaje nam da vidimo kuda će nas dalje odvesti njegova imaginacija. Budite sigurni da će to biti izuzetno putovanje." 
Budite! Za samo
            250 din.



 
Odlično očuvani, srpski, bioskopski posteri (klikni OVDE za spisak i cene) klasičnog velikog formata. Horor, kult, retkosti, stariteti, ludila, bizarnosti, treš… Klikni na naslov da vidiš fotke dostupnih postera i njihove više nego popularne i razumne cene.


SVI diskovi gore na linku navedeni jesu ORIGINALI (a ne rezanci), u svojim originalnim kutijama, i sa svim dodacima (gde ih ima) onako kako su kupljeni ili dobijeni. svi diskovi su novi, uglavnom jednom ili dvaput gledani, čisti i ispravni, a i kutije i omoti su im novcati.
Nekoliko ih je u međuvremenu prodato – piši i raspitaj se šta još ima.