недеља, 14. новембар 2010.

FILAŽ br. 3 i NIŠKA KRITIKA u DK Studentski grad


U mesecu novembru započeta je vrlo intrigantna serija tribina u Domu kulture Studentski grad, sa zajedničkim naslovom ŠTA SE DOGODILO S FILMSKOM KRITIKOM U SRBIJI?
Ovaj "Ciklus Preispitivanja" započet je prošle nedelje, nastupom Gorana Terzića, a nastavlja se u ponedeljak 15.11. gostovanjem grupice niških filmskih kritičara koju čine: Srđan Savić, Dejan Ognjanović i Dejan Dabić.
Pošto je to, ujedno, trijumvirat koji stoji iza filmskog časopisa FILAŽ, biće prilika da se prozbori i o njemu, uz premijerno predstavljanje trećeg broja (koje će biti premijerno za sve, uključujući mene).
Govoriće se i o zborniku NIŠKI KRITIČARSKI KRUG, o izdavačkim planovima iz oblasti filmske literature kod NKC-a (čiji je Savić direktor) i o drugim relevantnim aktivnostima ove trojke. Na istom mestu, u DK SG, ali dva dana kasnije, Dabić predstavlja nišku Školu crtanog filma (klikni na link gore da vidiš program i detalje)...
            Moderator razgovora je dr Aleksandar Janković, dešavanje počinje u 19.30 a lokacija je (najverovatnije) ista ona sala u kojoj su se dešavala i prethodna ghoul-related zbivanja u DK SG
            Znači, da rezimiram:
            Dom kulture Studentski grad
            ponedeljak 15.11.
            19.30 h
            Srđan Savić, Dejan Ognjanović i Dejan Dabić odgovaraju na pitanje ŠTA SE DOGODILO S FILMSKOM KRITIKOM (if any) U SRBIJI?