понедељак, 2. јун 2014.

IZGUBLJENI SLUČAJEVI (u pretplati) - Ivica Stevanović


Redovni čitaoci ovog bloga znaju da imam vanredno visoko mišljenje o svemu što radi nišlija srećno preseljen u Novi Sad, Ivica Stevanović. Pisao sam ozbiljne prikaze njegovih radova (npr. za Večernje novosti o KATILU), blogovske prikaze (npr. za izdanje GNUSOBNO-SPODOBNI SLUČAJEVI ILI UDESI), najave (npr. za knjigu LJUBAZNI LEŠEVI) i slično, a u osvrtima na serijal knjiga o srpskim mitskim bićima (i srodnim čudima) u izdanju Orfelina uvek sam isticao upravo slike i ilustracije Ivice Stevanovića kao najbolje, ili barem mom senzibilitetu i ukusu najpribližnije. Redovni čitaoci ovog bloga takođe vrlo dobro znaju da ja nisam lokal-patriota, i da to što je Ivica iz Niša nema ama baš nikakve veze s mojim hvalospevima njegovom radu, ali ima sve veze sa time što ih smatram zaista prvoklasnim na svetskom nivou. Ovo je, uostalom, u svetu već prepoznato, i tek će biti kad se pročuje WONDERBOOK, nova knjiga Džefa Vandermera u kojoj su prisutne i brojne Ivičine ilustracije.
E, a kad je već to tako, onda ne treba da čudi što sam za njegovu najnoviju knjigu dao i nešto konkretniji – ajd' da kažemo kreativni – doprinos. Uostalom, nema ništa prirodnije nego da se dr Ghoul nađe među IZGUBLJENIM SLUČAJEVIMA! Da, počastvovan sam što će nekoliko mojih fazona, dosetki i mudrolija poslužiti kao povod za Ivičine crteže. Ispod sledi zvanična najava o tome šta, kako i pošto.

POSLE SPODOBA I LjUBAZNIH LEŠEVA, UNEZVERENIH VEŠTICA I VAMPIRA, VRCAVIH KARAKONDžULA I DOBRODUŠNIH BABA-ROGA, DOLAZE NAM U POHODE

   IZGUBLjENI SLUČAJEVI   

(u produkcijskoj simbiozi EDž ART, KOMIKO i ORFELIN)


Zbirka lucidnih kratkih stripova, raskošnih ilustracija, kao i narativnih crteža, brižljivo klasifikovanih u debeljuškastu tvrdoukoričenu knjigu od preko stotinak strana – tačnije 112. Pored Ivice Stevanovića, grafičkog izgrednika koji se u ovom slučaju izdaje za kompletnog autora/priređivača, u ovoj knjizi možete naći i tri gostujuća autora:

- Zorana Penevskog – pisca, strip scenaristu, vrsnog poznavaoca grafičkih romana, knjiškog moljca koji u društvu ljubaznih leševa često mesečari flamanskim predelima.

- Dejana Ognjanovića Gula – pisca sa doktorskom titulom u kategoriji košmarnog i jezovitog, filmskog analitičara/forenzičara i blog-aktivistu...

- Marka Šelića Marčela – hip-hop gurua domaće scene, pisca i stihotvorca britkog jezika i paraćinske duhovite naravi...


PRETPLATA:

I kategorija – KNjIGA + ŽVRLj-POTPIS (na prvoj slobodnoj strani izdanja) = 1100 din
Neograničen broj pretplatnika!

II kategorija – KNjIGA + CRTEŽ (crno-bela kompleksna ilustracija / autentični strip-slučaj na prvoj slobodnoj strani izdanja) = 2100 din
Ograničeno na prvih 15 pretplatnika!

III kategorija – KNjIGA + CRTEŽ (kompleksna ilustracija u boji / autentični strip-slučaj na prvoj slobodnoj strani izdanja) = 2600 din
Ograničeno na prvih 5 pretplatnika!

Teška kategorija – KNjIGA + ŽVRLj-POTPIS (na prvoj slobodnoj strani izdanja) + URAMLjENI ORIGINAL =11600 din
Ograničeno na prvih 10 pretplatnika (sada već 8 )!

Pretplatnicima poslednje kategorije sugerišemo direktno kontaktiranje autora/priređivača (edgeartbooks@gmail.com), radi detaljnijeg dogovora. Katalog originala u ponudi biće ažuriran u toku pretplatnog perioda.

Uplate možete vršiti preko specijalno dresiranih golubova i morki, putem uplatnice, direktnom uplatom uRaiffeisen banci ili lično kontaktirajući autora/priređivača, ukoliko želite da izbegnete proviziju pri uplati.
Ukoliko odaberete uobičajan način uplate, preko uplatnice ili direktno u banci, neophodno je navesti primaoca: Ivica Stevanović, Partizanska 34, Veternik 21203, kao i svrhu doznake: Uplata za knjigu, i to na račun primaoca: 265-0000004227089-35 (Raiffeisen banka)
Potrebno je da svaki pretplatnik potvrdi narudžbinu mejlom u kom će navesti njegovo ime i prezime, tačnu adresu, kao i ime persone kojoj će knjiga biti posvećena. Sve nedoumice i pitanja, kao i potvrde uplate slati na edgeartbooks@gmail.com
Napomena: Svi pretplatnici (u skladu sa kategorijom pretplate) biće navedeni u knjizi, a posebno će biti istaknuti oni iz teške kategorije zbog vrlo značajne podrške domaćem autorskom izdavaštvu!
Pretplata traje od 1. juna do 10. jula, 2014. godine!

Tehnički podaci knjige:
- format B5
- hartija knjižni blok 150gr ofsetna
- 112 strana (80 u boji, 32 crno/belo/sivo)
- tvrd povez (lepenka 2,5mm)
- kapital traka
- topli big na koricama
- plastifikacija korica MAT + UV lak


A evo šta vam nudi ova neobična strip-knjiga:



- Skupinu starih izgubljenih slučajeva nikada objavljenih, analogno, a potom i digitalno remasterizovanih tehnikom savijanja grbine nad radnim stolom...



- Skupinu potpuno novih slučajeva, aktuelnih kreativnih ispada i zapažanja pretočenih u humoresku...



- Probrane intrigantne novinske članke...



- Revidirane slučajeve nastale za vreme bombaške kampanje Milosrdni anđeo, 1999. godine!



- Nepravedno cenzurisane/odbačene strip-ilustracije za dečje knjige...



- Matorke iz Babušnicu – isprva ilustracije, a sada strip-table koje streme da prerastu u dugoročni strip-projekat...



- Odabrane slikovite prikaze fantastičnih bića, kriptida, iz tajnog kriptozoološkog zbornika...



- Skečbuk ludorije...


Ovo izdanje ima isti format kao Ljubazni leševi, a po pristupu i sadržini ima najviše veze sa Gnusobno-spodobnim slučajevima i udesima, posebno u pogledu kratke forme vizuelnog pripovedanja. Međutim, Ivica ističe: "ovo izdanje je znatno superiornije u vizuelnom i tekstualnom smislu od pomenutih Spodobnih slučajeva, i po koncepciji jače jer obuhvata nekoliko segmenata koji su navedeni u najavi."

           
              Šta još reći? POHRLITE!

            Inače, ovo neće biti poslednji put da vidite Ivičino i moje ime zajedno u nekoj knjizi! Dapače, saradnja tek počinje... Uz malo sreće, već jesenas ćete u rukama držati najmanje jednu moju knjigu koju je Ivica svojeručno ulepšao… Stay tuned.