петак, 4. новембар 2011.

NAŽIVO od Kragujevca do Pariza!


U okviru akcije "Ghoul objašnjava" najavljujem: roman NAŽIVO imaće svoju promociju u gradu Kragujevcu danas – petak, 04.11.2011.


Vreme: 19h

Učestvuju: Nenad Glišić, urednik Književnog i tribinskog programa, i Dejan Ognjanović, autor romana.

            Razgovor o romanu biće praćen prigodno šokantnim vizuelnim materijalima i mračnjačkom muzikom u pozadini, prošaranoj sublimiranim porukama kao što su "Nema nade za čoveka dok poslednji kamen sa poslednje crkve ne padne na glavu poslednjeg popa" i njoj sličnim.

            A kad sam već kod toga, evo i foto izveštaja sa nedavne promocije NAŽIVOG – u Parizu

Nažalost, ja tom prilikom nisam bio tamo, ali je promociju, by proxy, obavila moja inostrana zastupnica, vodilja, siva eminencija i fotografkinja, špijunka Darling Lilit, koje se sećate iz mojih izveštaja iz Beča.  

Na slikama načinjenim u gradu može se videti da je roman NAŽIVO u Parizu naišao na veliko interesovanje, te je smesta našao svoje mesto u knjižarama (gde je zauzeo najelitnije pozicije u najprobranijem društvu):

na trafikama 

i u prodavnicama suvenira, kao kulturni artefakt prvog reda.
 

NAŽIVO se našlo i na ulazu hrama Naše Dame Pariške (Magna Mater de Paris).

Ipak, svoj ghoulish highlight promocija je doživela na čuvenom groblju Per Lašez.
 

Nemim odobravanjem promociju su ispratile takve veličine kao što su

Gijom Apoliner

Marsel Prust

Oskar Vajld (trenutno mu se grobnica renovira)

i Džim Morison.Inače, odmah nakon promocije u Kragujevcu odlazim još dalje na Zapad kako bih ispitao neke prirodne, kulturno-istorijske i druge lepote u Užicu (ex-Titovo), pa eto, ako se ne survam sa zidina Starog grada ili ne upadnem u neki drugi procep ili Tamni vilajet, trebalo bi da usledi slikovit izveštaj i otuda. Ko prati, znaće, ko ne prati – neznaće!