недеља, 2. јануар 2011.

RARE EXPORTS (2010)

 *(*) 
 2- 
             ovo smeće nastalo je po krajnje jednostavnom receptu: ok koncept (komada: jedan) + popularni praznik kao prigoda (komada: jedan) + valjanog materijala taman da se popuni jedan trejler (trajanje: 2 minuta) + dvije žlice vegete (opcionalno).
            i to je SVE.
            koncept = ameri su u finskoj pronašli zamrznutog deda mraza. iskopali ga u santi leda. ali, to nije deda mraz as reimagined by the coca cola corporation – to je prvobitni matori sadista (sa rogovima!) koji do smrti kažnjava nevaljalu decu. a njegovi pomagači su – gomila bradatih gologuzih starkelja.
            popularni praznik = božić + nova godina.
            trejler = OVDE. ako pogledate njega, videli ste praktično SVE što vredi gledanja u ovom đubretu.
            jer, sve ostalo je filler: trina, parčići morske pene, zgužvani papir, konfete i ostalo inače beskorisno sranje kojim se popunjava prazan prostor u paketima. 
            očekujete zanimljive likove? bizarne situacije? ludačke set-pisove? crni humor? beli humor? blasfemiju? memorabilne citate i pesmice? zezanje na račun božića i nove godine? onda savetujem da (ponovo) pogledate SOUTH PARK: Woodland Critter Christmas epizodu. tamo ima sve ovo pobrojano.
            ampak, NIŠTA od toga nema u RARE EXPORTS. ni likova, ni fora, ni fazona, ni smeha, ni zabave bilo koje vrste – čak ni 'so bad it's good'. (ako ste u fazonu 'so bad it's good', onda bolje pogledajte nedavno prikazani treš HISSS – tu se barem ima šta videti!). kamera je dobra, kao i režija. i to je sve. scenario je bulja, i tu nema pomoći.
            ako na ovoj planeti uopšte egzistiraju kreature koje pate od perverzije muškog MILF-a (odnosno, takvi entiteti koji se pale na prizore skroz golih matorih starkelja i njihovih mlohavih guzica i smežuranih udova) – onda, izvolte na RARE EXPORTS, jer te scene sa golim deda-mrazovim pomoćnicima su otprilike jedino 'sveže', do sada (na sreću!) neviđeno. sve ostalo je smaračina jeeeeedva rastegnuta na nekih 70 minuta (+ oko 10 minuta odjavne špice), a čak i to delovaće kao večnost.  
a ček da vam spojlujem najgoru stvar: DM-ovi pomoćnici tokom većeg dela filma ne urade ništa (bar ne pred kamerama), a sam džinovski rogati DM se *uopšte* i ne odmrzne iz te kocke leda, kako bi – godzilla-like – krenuo u haos i nered da gazi po nevaljalim fincima (što bi svaki pošteni gledalac od ovog koncepta mogao i morao da očekuje) nego na kraju, mlitavom poput staračkog đoke, njega samo raznesu dinamitom sasve santom leda, a da ovaj nije iz nje ni pomolio svoju ružnu demonsko-dedamrazovsku njušku! pa missim jeeeebote, u poređenju s ovim, čak i onaj drugi nordijski šićardžijski nevešti produkt – REYKYAVIK WHALE-WATCHING MASSACRE (aka HARPOON) – nešto malo, kao, deliveruje! ni približno ono što naslov sugeriše, al opet, bar nešto, malo. a ovde – đoka. i to mrtav.
            tvorci ovoga su najobičnije šićardžije i kalkulanti koji su smislili odlično pakovanje za koje su unapred znali da će biti dovoljno atraktivno da privuče suckere, pa se zato nisu ni potrudili da paketić ispune bilo čime vrednim raspakivanja.
            RARE EXPORTS vam nudi trulu, šugavu mačku u džaku. ne padajte na hajp, ne primajte se na trejler. film je sranje.
            ghoul ovu godinu počinje dobrim delom – upozorenjem ostalima da slobodno zaobiđu RARE EXPORTS. nadam se da će deda mraz imati ovo dobročinstvo na umu kada pred kraj 2011. bude sabirao moje račune. HO HO HO!