субота, 26. март 2011.

Ghoul's Artwork: Lovecraftian Landscapes

u prethodne dve HPL instalacije razotkrio sam neke moje lavkraftoidne monstruoznostikvazihumanoidne mutante, leprozne lešo-stvorove i razne slikovite preobražaje, a zatim i skroz neljudske gulove, demone, bogove i slična nekrštena čuda.
            da ne bi ostao utisak da je taj uobičajeni (monstrumski) vizuelni momenat bio jedini u mojim omažima lavkraftu, evo i nekih pokušaja hvatanja lavkraftovske atmosfere i ugođaja vezanih za neke lendskejpe ili prizore u kojima body horror nije dominantan, ili ga nema uopšte.
            najveća većina ovih radova je iz 1990ih, a 'dagon' je najnoviji (iz jeseni 2003. godine, crtan na nekom predavanju u berkliju). sada sam ih samo malo provukao kroz kompjuter, ofarbao i malo se igrao nekim efektima, jer mi se čini da sam ih time uglavnom unapredio, koliko se to moglo.
            za početak, ipak, tu je jedan HPL monstrum pretekao od prošlog puta, a zatim – MOOD!
            PS: ovi radovi ne samo što kompletiraju jednu staru priču, sa ovim mojim artworcima, ili barem njen HPL deo, nego i najavljuju nekoliko novih, uzbudljivih i hiper-exkluzivnih ghoul-only HPL-related rivjua koji će se ovde naći u narednih par dana.
            stay tuned to ghoul's HPL tune - and click to see bigger!