izabrana dela

izabrana dela

среда, 2. новембар 2011.

Veštice, gulovi, zle žene...

            Kao što je ovde već uredno bilo najavljeno, Miroslav Lakobrija je potegao čak iz dalekog Beograda kako bi neke ovdašnje, nišlijske monstrume i monstrumice dodatno razotkrio kao takve.
            Veštice, zombiji, zle žene, sirene, kosturškinje i druge ale i bauci blentavili su se u klubu Feedback u ponedeljak uveče like there's no tomorrow.
            Naravno, u skladu sa starim srpskim običajem, koji glasi: "Nije slava kad je propisano, nego kad je vikend", mnogi ortodoksni Srbi Samhain su dočekali još u subotu uveče, dva dana ranije, pozivajući se na julijansko-vikendaški kalendar.
            Oni najdosledniji veri svojih otaca i đedova, pak, Samhaina su dočekali onako kako su to još Vuk Karadžić i H. P. Lovecraft propisali – u noći između 31. oktobra i 1. novembra.
Upravo ti i takvi vernici nalaze se na ovim fotkama.
 

            Za to vreme, na drugom kraju grada, tačnije daaaaleko izvan bilo čega što se čak i uz najveću dobru volju može nazvati gradom, naime, u selu Jelašnica, Ghoul je radno dočekao Noć Veštica, učestvujući u snimanju priloga za prazničnu, helovinsku emisiju KADAR koja ide na TV ZONA u petak 04.11. oko 19h.
            U hororičnom ambijentu kafića udešenog za ove svrhe, usnimio sam čak dva priloga: u onome koji ide za koji dan skicirao sam objašnjenje o tome zašto je NOĆ VEŠTICA izuzetan film.
            Tom prilikom usnimili smo i drugi prilog, za emisiju koja će ići u petak 11.11. Sasvim prikladno ovom okultno-falusnom broju, tog dana videće se šta sam imao da kažem o svom romanu NAŽIVO i njegovim vezama sa filmovima – onima koji su uticali na njega, i onima na koje je on uticao.
            Kao što se može videti, iskorišćena je i prilika za nekoliko prigodnih fotografija, čisto da ne ostane sve blesavljenje u Nišu, a ništa u brdima i selima, horori.