субота, 11. јун 2016.

40 dana bez Sagite!


   
Početkom maja napustio sam forum Znak sagite, na kojem sam bio aktivan od samih njegovih početaka, odnosno, priključio sam mu se kad je bio oko mesec dana star, novembra 2002. Do maja 2016. tamo sam ostavio 33.141 post. Bio sam čak i banovan otuda, pre 6 godina, i to je potrajalo više od jedne godine (ako se dobro sećam). Kako i zašto je do toga došlo, piše OVDE.

Uspomena sa foruma iz ONIH dana...

            Krajem 2011. godine (ili tako nešto?) vratio sam se tamo pošto je psiho-Boban shvatio koliko mu je to glupo bilo i ukinuo mi ban, ali nikad više nisam učestvovao s onim žarom i posvećenošću kao pre toga; diskutovanje sam sveo na minimum, i uglavnom kačio linkove ka ovom blogu ili ka drugim vestima iz zemlje i sveta koje sam želeo da podelim, uz poneku reakciju na sve mnogobrojnija neznalačka lupetanja kojekakvih budala koje su se tamo namnožile po principu „Kad mačke nema, miševi kolo vode.“ Miševi, i pacovi. Paralelno sa najezdom sitnih glodara, dešavao se suprotan proces: oni pametni i stručni, koji nešto zapravo znaju o tome o čemu govore – sve masovnije su napuštali taj brod koji tone u kaljugu sveopšte osrednjosti, neznanja i, još gore, polu-znanja kojekakvih amatera i kvazi-fanova. Evo slike i prilike kako je u poslednje vreme izgledao taj forum iz mog ugla:
Sagita danas.
Posle više meseci vladavine glupaka i trolova psiho-Boban i njegova bulumenta mediokriteta su mi dozlogrdili toliko da je na kraju došlo do toga da sam morao u lice da mu saopštim ono što niko drugi ne sme – koliko je amatersko, bedno i ŠTETNO to što u poslednje vreme radi u svojim pokušajima da se bavi „izdavaštvom“, odnosno ružnim, kičastim, zbrzanim i zbrljeknutim samizdatima.

Sav napredak u ljudskoj civilizaciji počiva na osobama kao što sam ja.


I ovog puta –kao i prilikom prošlog banovanja- psiho-Bobana je zabolela ISTINA. Onomad je to bilo podsećanje na to kakve je sve kvalitetne ljude oterao svojim činjenjem i nečinjenjem dok je krivicu svaljivao na mene što sam, možda, oterao 5-6 budaletina kojima nisam dao da prosipaju svoje polusvarene ili nesvarene gluposti kao navodne činjenice i sudove. Ovog puta brknuo sam mu u oko ISTINOM vezanom za to koliko je prevaziđeno i LOŠE to što on danas pokušava da radi – bilo da je to koketiranje sa Dimitrijem Vojnovim, za kojega je pogrešno verovao da će mu omogućiti prodor u mejnstrim sa onim nedokuvanim romančetom SLOBODANIDA,

"Video sam budućnost horora, njeno ime je Lejla Samarai" - Boban King

bilo da je to objavljivanje kojekakvih trećerazrednih frikšou-kripšou piskarala i pacijenata (Lejla Samarai, Neverovatni Miki, Slobodan Škerović i slične kreature),

Na slici: Bobanov autor, Neverovatni Miki i njegov hit - Labudoliki paunovi moraju umreti
bilo da je to amaterizam zvani „časopis“ ZNAK SAGITE (poslednja 4-5 broja), bilo da je izdavanje pilićarski zabrljanih, nevešto „posrbljenih“ hrvatskih prevoda, kao što je uradio sa Lavkraftovim KADATOM...

Bobanovo pilićarenje

Evo čime sam ga pogodio – ovo je ceo topik. Sada je na DEPONIJI pa ga normalan posetilac ne može videti.
 
Ghoul's TELL IT LIKE IT IS
i Bobanovo metenje pod tepih

Iako u ovom topiku nema nikakvog vređanja i psovanja, nema pominjanja majki i sestara, pretnji nasiljem i ostalih stvari koje psiho-Boban bez problema dopušta na svom forumu (doslovno: po njegovoj meri) – smesta je ovo moje bacio na DEPONIJU.
I ne samo to: pohisterisao je kao Vučić kad mu neko u lice sruči neprijatnu ISTINU. Pohisterisao je tačno kako sam znao da hoće, jer njegov psiho-profil je zapravo vrlo jednostavan i proziran i predvidiv, baš kao i Vučićev. Razlika je samo u tome što je Vučić barem postigao nešto u životu, popeo se na tron o kojem je sanjao, a psiho-Boban i dalje može samo da sanja da će ga primetiti i uvažiti neko izvan incestuoznog geta zvanog Znak sagite ili pak „Lazar Komarčić“.

Anonimni komentator sa Sagite.


Bila je to reakcija koju sam i očekivao – i tražio. Jeste. Muka mi je bilo više od tog foruma (tj. onoga u šta je danas pretvoren), a još više od moje nesposobnosti da se od njega sasvim odvojim. Zato sam rešio da nateram Bobana da me banuje i tako preseče moje muke. I on je to, manje-više, i uradio.
Da se ne bih ponavljao, citiram tekst komentara koji ovde na blogu ostavih 4. maja:

Ponovo sam oteran sa foruma 'Znak sagite'. Ovog puta nisam formalno banovan, nego sam oteran na kvarno, u tipičnom ljigavom maniru gazde, Bobana Kneževića. Formalno, mogu i dalje tamo da pišem. Suštinski, moje dalje postovanje je učinjeno besmislenim i nepotrebnim, budući da mi ovaj upada u profil i briše mi avatar i link ka blogu, briše mi postove i cele topike bez ikakvog racionalnog razloga (postove - zato što sam skrenuo pažnju narodu da su te njegove 'knjige' zapravo neprofesionalni samizdati bez ikakve distribucije; topike - zato što budala ima neke iracionalne predrasude prema mom prijatelju i saradniku, Dorijanu), uvodi mi nekakva ograničenja postova, preti mi brisanjem ili falsifikovanjem linkova ka mom blogu itd. U takvom kontekstu ja tu nemam šta više da tražim. Možda je ovaj očekivao da se s njim ubeđujem, pravdam, dokazujem... ili da ga molim, preklinjem... Šta god: nijedno se neće desiti. Nego, gledam bre sad nešto: pa ja sam bio Bobanovan pre TAČNO 6 godina, skoro u dan! Prethodni ZS ban bio je 8. maja! Izgleda da šizo-Boban u isto doba godine dobija svoje napade!


Moj poslednji post na forumu ZS: 
Boban ga je bacio na DEPONIJU tako da normalni posetioci ne mogu ni da ga vide.

            Kad ga je prošla histerija sa brisanjem avatara i linka ka mom blogu (i kad sam ih ja vratio nazad), sa brisanjem mojih topika, besmislenim bacanjem na deponiju i drugih budalaština, Đavo je odneo šalu. A sa šalom i Ghoula. Više nije bilo ni najmanjeg razloga da učestvujem na mestu kojim vlada takav psiho. Ako već moram (?) da trpim ludaka koji mi vodi zemlju, ne moram barem da trpim ludaka na nekakvom dekadentnom forumu!
Nesuđeni (nedokuvani) hit

            Povodom mog napuštanja foruma, psiho-Boban nije propustio priliku da ponovi svoju staru laž, koju je i ranije plasirao nekoliko puta – da mi je, nakon što me je pre 6 godina banovao, „poseta opala do neprepoznatljivosti“.
Bobanove laži.

Protiv laži tog psiho-lažova stoje FAKTI. Evo grafikona posete blogu u vreme mog prvog banovanja, maja 2010. godine:
Istina glasi:
za Gulov blog Sagita nema nikakav impakt-faktor!
Bilo je i drugih koji su, kao eho, ponavljali psiho-Bobanove laži i budalaštine. Recimo, Pacijent (Abraxas), koji je „hrabro“ kako samo on to ume jedva dočekao da se ja sklonim pa da – tek onda kad me više tu nije bilo, tek onda kad sam rekao da više neću učestvovati u tom blatištu – krenuo da sistematski (iako ničim izazvan; ničim, osim svojom sopstvenom dijagnozom) izliva grdne kofe svojih psiho-fekalija po meni. Kome nije gadno, o tome može da čita u zasebnoj „vesti“ – OVDE.

Sagita: POVRATAK NORMALNOSTI!

Među Pacijentovim „tezama“, izrečenim sa autoritetom stručnjaka-pivopije ispred dragstora (samo što Pacijent ne izlazi iz svoje sobice nigde, pa ni do dragstora; uostalom, odakle mu pare za pivo?) bila je i ta da će poseta mom blogu značajno da padne kad Boban ukine linkove ma meni, odnosno kad ja prestanem da ih tamo postujem kako sam do tad činio. Hej, pa taj Pacijent, budući da nema nikakav život (niti je za njega sposoban, sa svim lekovima koje mora da pije) živi za klikove i lajkove, za posete, statistike, krivulje... dakle, bar on bi trebalo da se u to razume, zar ne?
Videćemo koliko se razume, malo niže.
Sve expert do experta

            Ali samo još jedan vic, kad sam već kod pacijenata. Naime,  neizbežno je bilo da se oglasi i Glupača zbog koje sam nedavno uveo kontrolu komentara, da mi ne bi zapljuskivala blog svojim frustracijama i simptomima. U pitanju je jedna anonimna nesrećnica (mislim, znam joj ime. Dragana Matović. Ali ko ga još zna izvan kibersveta, i zašto bi ga znao? Niko i ni zbog čega, eto!) s kojom sam se često sukobio na Sagiti, i ne samo ja nego svi misleći stvorovi koji su tamo još pretekli, pa čak i neki nemisleći. Ona je, prirodno, odmah otišla je da se izjada na blogu Pacijenta, gde je prolila i sledeće svoje „misli“:

„Takodje mislim da gula ne bi bilo da nije bilo foruma Znak Sagite i njegovog admina, tako da su potpuno degutantni potezi u kojima gul blati i pljuje po radu osobe i foruma zbog kojih se o njegovom blogu i romanima culo mnogo vise i dalje nego sto bi se inace culo.
Uverena sam da ce poseta gulovom blogu da opadne nakon sto je sa foruma oteran, a uverena sam i da ce probati da se vrati samo da bi povratio broj poseta.“


Evo, pogledajte to ucelo. Kliknite kod ponosnog nosioca brojnih psihijatrijskih dijagnoza: vama je to samo jedan klik, ali njemu će to mnogo značiti: OVDE!

Eto, videli ste laži psiho-Bobana, videli ste „stručne“ prognoze i prorokovanja i predviđanja i gatanja Pacijenta i Glupače; našli su se ovi, pravi Trio Fantastikus. Odnosno, Zavera budala. Jer, ne reče li neko: „Po neprijateljima njegovim prepoznaćeš Ga!“
Ali, ima li bar trunka istine u njihovim ukazanjima i proročanstvima o tome da će „poseta gulovom blogu da opadne nakon sto je sa foruma oteran“?

            Za razliku od ovih pacijenata, ja ne pričam napamet niti u prazno.
            Evo, procenite sami da li se na ovom grafikonu koji prikazuje posetu mom blogu u poslednja tri meseca dana vidi bilo kakav pad posete u odnosu na 4. maj, otkad linkove za blog više ne kačim na Sagitu:
Ako ovde vidite neki pad u poseti,
obratite se najbližem oftamologu ili psihijatru
            Ako koza laže, ne laže rog!
            Onaj rog na koji sve vas, pacijente i lažove, Ghoul natakne!

PS: Problemi sa komentarima.
            Kao što ste verovatno primetili, od pre oko mesec dana prestao je da funkcioniše blog-dodatak koji u gornjem desnom uglu daje privju najnovijih komentara na blogu.
 
            Nemam pojma kako i zašto se to desilo, niti kako da to rešim.
            Ako neko od čitalaca ima predlog, ideju, bilo šta, rado ću to čuti.
            Komentari su jedan od aspekata ovog bloga do kojeg mi je veoma stalo, i koji me veoma veseli. Fun fact: za 7,5 godina koliko ovaj blog postoji (!) ovde je okačeno tačno 5.480 komentara! Jeste, bato: pet i po iljada!
            Ovaj dodatak (iliti widget) je koristan i lep i pregledan način da posetilac može da vidi gde se šta novo recentno komentarisalo, a to ne moraju nužno da budu najnoviji postovi: često je to jedan od načina da se vaskrsne neka tema, da se kroz komentar stavi neka dopuna, nova vest vezana za to itsl. Zbog toga je vrlo važno da on postoji i da fercera – što trenutno ne čini.
            Koliko mogu da vidim na drugim blogovima koji su takođe na Guglovom Bloggeru, i tamo je isti problem, odnosno – „Recent comments“ widget ne radi. Pretpostavljam da se radi o nekakvom globalnom bagu ili pičvajsu. Guglanje me nije dovelo ni do kakvih saznanja o tome šta se i zašto dešava. Jedino što znam jeste da ono što je do juče (tj. do pre 30-ak dana) radilo, sada više ne radi.
            Dakle, ako to uopšte treba crtati, ovo slučenije nema nikakve veze sa recentnim dešavanjima kada sam, zbog spamovanja jedne Glupače koja me proganja sa nekih drugih mesta, bio prinuđen da uvedem odobravanje komentara kako se ne bih akao sa idiotkinjom i njenim simptomima. Niti ima veze sa Pacijentom (Abraxasom) koji je ovde ostavljao, pa brisao neke svoje komentare, a povom najnovijeg naleta psiho-nestabilnosti i privatnih frustracija u njegovom ionako krhkom stanju.
            Ponavljam: ako neko ima ideju, predlog, način, metod, foru, fazon kojim se može osposobiti widget „Recent comments“ – kazujte smesta!

Truba! Uvek pronicljiv, uvek posred srede!

PPS: Blog THE CULT OF GHOUL ide dalje. Dokle? Dok god imam za koga i zbog koga.
Uprkos psiho-Bobanu i njegovim podmetačinama, lažima i bo-banovanjima...
Sagita: napokon mesto za kvalitetne diskusije!
Uprkos Pacijentu, koji mi je u više navrata pretio fizičkim nasiljem...
Pacijent u svom izvornom pakovanju (sugar free)

Uprkos besramnim lažima koje plasiraju kojekakvi pakosni anonimusi:
Dragi Zosko šalje pozdrave od ustaške emigracije
i razotkriva istinu o Gulovom FB zidu!

Uprkos Glupači, koja mi je pretila da će mi hakerski oboriti blog (ovde pod jednim od svojih nickova, ali po svemu drugom prepoznatljivo ona):
Priznaj! Za koga radiš? Ko te navađa? Ko tobom manipuliše?
Zašto si protiv mene, ovako uspešne i pametne?
Nebitno: sjebaću te, i sjebaću te jako!
UPDATE:
Kako bi pokazala da se "samo šalila" sa ovim navedenim pretnjama, G. je poslala sugestiju (odnosno link) za rešenje problema s komentarima, i kako izgleda, za sada, to funkcioniše. Nadajmo se da ovo nije bilo neko njeno hakersko kukavičje jaje uvaljeno na ovaj dobroćudni, lakoverni blog gde se promoviše vera u dobrotu i humanost i čovekoljublje... Videćemo da li će nešto iz tog jajeta da se izlegne u narednim danima. 
Dakle, hvala njoj na ovoj sugestiji, a hvala još više svima onima koji stalno komentarišu, pitaju i fidbekuju, sa vidžetom ili bez njega!
THE CULT lives!
Nek puknu dušmani!

Ako pacijentima i glupacima ovaj blog toliko smeta – veći razlog za njegovo postojanje mi i ne treba (mada ih, naravno, imam još)!

 SPS: Inače, za sve one naivčine koje još veruju da je Boban nekakav simpatičan barbarogenije, pomalo sirov i "direktan" ali zapravo dobar i pravdoljubiv i pouzdan, neko kome se može verovati, evo vam samo još ova crtica. Dakle, formalno me nije banovao. Ali ne samo što je jedva dočekao da se moj glas nesaglasja ukloni sa Sagite, nego je i učinio sve da se tamo nikad ne vrati! Elem, psiho Boban je promenio moju log-šifru tako da sad ne mogu čak ni padnem u iskušenje da se logujem i nešto postujem. Eto dokle ide STRAH od "Zlog Ghoula"! I dokle ide ljigavost psiho-Bobana...

Ma ne, nije Ghoul banovan, samo sam mu promenio šifru
da ne može da se loguje! Bwahahahaaa!
UPDATE: A sada sam i formalno banovan sa Sagite. Po drugi put u istoriji... Psiho-Boban je izgubio nerve... Za koji dan će se pokajati... Tvrdiće da nije istina... Itd.
A možda će njegova psihoza da eskalira, pa počne da briše topike o mojim knjigama? Sa njim je sve moguće. Ako mu toliko smeta moj blog, koliko li mu tek smetaju moje knjige!
Zapravo, najbolje bi bilo, ako već krene s tim, da OBRIŠE SVE MOJE POSTOVE I SVE TOPIKE KOJE SAM JA POKRENUO.
Evo, napravite mali mentalni experiment i zamislite kako bi izgledao taj forum bez svih topika koje sam pokrenuo na njemu... A, kako vam se TO sviđa?