четвртак, 31. децембар 2015.

Novogodišnje želje i čestitke

  
            Eto, došao je i onaj deo godine kad su svi u euforiji obligatornog optimizma i nadanja bez ikakve osnove da će se cepanjem jednog listića na kalendaru nešto strašno bitno i veliko desiti, odnosno nabolje promeniti u svetu koji, inače, nezadrživo srlja ka svojoj propasti.
            No, dobro, šta je čovek bez svojih iluzija? Kad ne bismo bili u stanju da se pretvaramo kako će naša priča imati hepi-end (iako znamo da neće; newsbreak: SVI UMIRU!), ništa ne bi na svetu postojalo, pa ni mi sami. Ako je to uopšte nešto dobro.
            Ehm! No, dosta defetizma i nihilizma! Kad smo već tu gde jesmo, ajmo malo kezova na face i razdraganosti dok prasence (ili bar neki njegov deo) cvrči u rerni – ako ste srećni.
            Što se tiče ovog Kulta i onoga što se ovde plasira, prethodna godina je bila vrlo plodna i vredna, kao što dobro znate – pre svega zbog moje sve intenzivnije saradnje sa izdavačkom kućom Orfelin. Ali, sumiranje urađenog, i najava planiranog na polju visokokvalitetnog horora neka ostane za naredne dane, kad nas prođu mamurluci i kad budemo u stanju za trezveno razmišljanje.
            Za sada, u poslednjem danu ove godine, dr Ghoul za vas ima ČESTITKU što ste još uvek tu gde ste (uprkos svemu) i ŽELJU da u narednoj godini to naše bivstvovanje bude bar za nijansu smislenije (šta god to značilo u svetu lišenom smisla)!

            Pored toga, za vas imam samo još nekoliko mudrih saveta i preporuka:
            - budimo ljudi iako smo Srbi (bez uvrede onima koji to još nisu)!

            - čuvajte se debelih bradonja u crvenom, ti su najgori!

            - ne verujte alienima ni kad darove nose!

            - „use it but don't abuse it“, iliti srpski: gledajte da se na žurci ne usvinjite toliko da se zateknete u nekom ovakvom aranžmanu:

            - poslušajte najmudrije ljude sveta, koji u horu tvrde:

            - ali poslušajte i one druge, koji kažu: „Biće bolje! Ali prethodno mora da nam bude još malo gore!“

            - i ne zaboravite one najmudrije reči:


            Čitamo se i u 2016-oj, jer Ghoul se saginjati i predavati neće!