понедељак, 26. децембар 2011.

Dejan Ognjanović govori za televiziju


            Već je ovde bilo reči o specijalnim prazničnim tematima emisije "Kadar" na TV Zona, upriličenim povodom Noći Veštica. Zbog inspirativne tematike (horror!) i obilja materijala napravljene su čak tri polučasovne emisije posvećene hororu na filmu. Skrušeno priznajem da je u sve tri učestvovala i moja malenkost.
U prvoj sam napisao i pred kamerama izneo neke od razloga zbog kojih je NOĆ VEŠTICA jedan od najvećih horora ikada. Srećom, veći deo tog priloga činili su inserti iz serijala HALLOWEEN, a gledaoci su bili primorani da posmatraju moj umiljati lik tokom vrlo kratke sekundaže.
U drugoj sam dao opširan intervju povodom mojih horor aktivnosti, kojom prilikom je i ovaj blog obilato promovisan.
Najzad, u trećoj je spikerka pročitala moj kratki esej o japanskim horor filmovima, sročen specijalno za ovu emisiju.
Moj tekst o NOĆI VEŠTICA već se nalazi ovde na blogu, pa negledanjem tog priloga ništa ne gubite. Takođe, i moji stavovi o japanskom horor filmu dobro su poznati, pa i bez toga možete preživeti (mada, ako baš ima interesovanja, mogu i taj prilog da okačim). Međutim, čini mi se da bi narod moglo zanimati ovo moje obraćanje javnosti, kojom prilikom govorim o romanu NAŽIVO, njegovim inspiracijama, aspiracijama, uticajima, o SRPSKOM FILMU i PORNO BANDI, o nesnimljenoj filmskoj adaptaciji, o svom narednom romanu, o blogu The Cult of Ghoul itd. Dakle, ko to želi da pogleda, skoro čitavih 10 minuta moje priče nalazi se na jedan click udaljeno.