понедељак, 16. мај 2011.

EBM - Industrial - Darkwave - Dark Electro - Coldwave


             u načelu ne bavim se reklamama za druge sajtove i blogove izvan linkova i praćenja sa strane, ali na ovo mesto moram da vam ukažem. elem, otkrio sam NAJBOLJI blog za jednu od sorti muzike koja mi srcu godi, pa velim, možda će još nekome. u pitanju je blog sa koga možete skinuti stvari iz svih gore u naslovu nabrojanih (pod)žanrova mračno-ritmične elektronske muzike.

            da budem jasan:

            1) EBM i srodni mu pravci nisu sve što sada slušam, tako da ovaj blog dole ne pokriva ni 50% mojih trenutnih muzičkih interesovanja (a u koja spadaju još i – neofolk, military industrial, poneki black metal + gothic + doom, dark ambient i još razna neka teško opisiva ludila).

            2) EBM mi je nešto kao guilty pleasure, nešto što (pre)često sklizne u vulgarnost, sirovost (mislim, muzičku: za textove me nije briga nimalo, mada su i oni uglavnom banalni – ali to važi i za 99,6% svekolike popularne muzike).

            u svakom slučaju, ovaj dole blog me je oduševio jer nema nijednu manu koju imaju drugi slični, a ima sve poželjne vrline:

            - jasan je i pregledan za brauzovanje;

            - odlično je snabdeven naaaj-najnovijim naslovima (nigde još ne videh OVOLIKO izdanja iz 2010 i 2011!)

            - nema pop-apove i slične gnjavaže;

         - i najvažnije – linkovi za daunloud su svi na MEDIAFIRE, koji je, kao što svaki skidalac zna, najbolji i najpraktičniji servis u piratskom svetu! nema čekanja, nema glupih besmislenih reči za ukucavati, nema ograničenja između skidanja, možeš da skidaš 10 fajlova odjednom, i bez čekanja između, potpuno pregenijalni user-friendly MEDIAFIRE s kojim je milina skidati jednim jedinim klikom i gotova stvar!

            znači, bilo da ste već navučeni na ovu muziku pa vas zanimaju najnoviji albumi, izašli JUČE, ili ste radoznali da vidite šta mu sad pa to dođe EBM - Industrial - Darkwave - Dark Electro - Coldwave - Harsh EBM - Rhythmic Noise, evo najboljeg mesta za to: SANGRE | EN | LA | VOZ
 

           neki od mojih ličnih favorita, koje možete naći na ovom blogu: AMGOD, BLUTENGEL, DECODED FEEDBACK, FRONT LINE ASSEMBLY, HEIMATAERDE, HOCICO, LEAETHERSTRIP,  LORD VAMPIRE X, MINISTRY, MULPHIA, SUICIDE COMMANDO, TYSKE LUDDER, VELVET ACID CHRIST, VOMITO NEGRO, X-MARKS THE PEDWALK... 


a kad već delim linkove, evo savršenog texta za ČITANJE dok slušate EBM muziku: POST-HUMAN NIGHTMARES: THE WORLD OF JAPANESE CYBERPUNK CINEMA