субота, 22. јануар 2011.

Dve godine Kulta!

            Danas slavimo pune dve godine kvarenja dece i omladine kroz ovaj sektaški horor blog!
            Gde smo bili, šta smo radili?
            Kako gde? Išli čak do Montreala da promovišemo SUBVERZIVNU SRBIJU, uz usputna svraćanja do Fanta-Horor festivala u Ribarskoj Banji i u Zaječaru, te uz nekolicinu horor tribina i promocija u Beogradu, Novom Sadu, i ostacima Srbije.
            Kako šta? Objašnjavali SRPSKI FILM zabludelom narodu, puštali pipke sve do RUE MORGUE i do Giljerma del Tora, dovodili Vilijama Barouza na gej paradu, pisali svašta hororično po novinama i pričali po televizijama i radijima, sve to neumoljivo samopromovisali na ovom blogu gde smo, u glavnom štabu hororizacije Srbije, gotovo svakodnevno prosvećivali narod po pitanju najnovijih (ali i starijih, znanih i manje znanih) horora i nehorora, uz poneku knjigu kolko da ne zaboravimo baš skroz da čitamo nešto što nije na ekranu. Radilo se ovde još svašta nešto – nudili su se exkluzivni skenovi, fotke, čitavi textovi, horor-artworci istaknutih degenerika, vesti, najave, audio-vizuelni downloads itd. itd.  

 
TABELA 1: Poseta blogu u poslednjih 7 dana
(klikni na sliku da vidiš čitko)

Imali smo i manje fluktuacije među saradnicima – tokom prošle godine Milosh i Alexandar su se separisali na svoje blogove, Tripp se posvetio nekim životnim pitanjima, Son of Man u prošloj godini nije ovde priložio NIJEDAN text, Popević je dao dva komada, a jedino je Shozo Maxa kolko-tolko učestalo obznanjivao svoje rivjue. Ako ništa drugo, barem nam se Cutter polu-pridružio, a otvoreni smo i za druge goste ili saučesnike koji uspeju da polože Ghoul test napora i izdržljivosti.
            Bili smo vredni ovde u Kultu, a plodovi toga su sledeći:
- broj pratilaca stalno raste: prošle godine u ovo vreme imali smo ih 58; sada ih ima 140;
- broj čitalaca stalno raste: prošle godine u ovo vreme imali smo 320-360 pojedinačnih posetilaca dnevno i 500-700 zasebnih stranica/tema na blogu dnevno otvorenih. sada aktuelna cifra iznosi, u proseku oko 600 pojedinačnih poseta dnevno, i nešto preko 1000 otvorenih stranica.
 
TABELA 2: poseta blogu u poslednjih 9 meseci
(klikni na sliku da vidiš čitko)
 
            - o tome koliko smo čitani svedoče i sve češće krađe textova, vesti i koječega odavde – negde prepričane, a negde doslovno copy-pastovane i uvaljene naivčinama kao svoje; ipak, naivčine su to samo zato što još nisu shvatile mudrost koja glasi: "Ko čita Cult of Ghoul – znaće; ko ne čita Cult of Ghoul – neznaće!"
            - o čitanosti Cult of Ghoula postoje i drugi egzaktni podaci: sudeći prema statistici vodećeg net-pratioca, izvesnog ALEXE, ovaj blog se odlično kotira među domaćim sajtovima i forumima koji se bave fantastikom – zapravo, prednjači ispred većine njih. Evo konkretnih cifara i poređenja – citiram autora koji je prvi ovo i iskopao i proanalizirao, ovde:


Znak sagite ubedljivo je naš najpopularniji sajt i forum. Kada bismo zbirno posmatrali podatke, na drugom mestu bi bio SF tim, treći cultofghoul, četvrti Art Anima, peti Tolkien, a šesti Pogled iz svemirskog broda.

Prvi broj u donjem pregledu je svetski rang, a drugi broj je srpski Aleksa rang (tj. rang među srpskim sajtovima).

Forumi:

Znaksagite.com ... 244,023 – 520

Sftim.com ... 1,494,756 –  7,878

art-anima.com ... 2,307,266  –   6,972

tolkien.rs ... 2,423,014 –  13,077

photontide.org ... 3,594,503 –  19,540

sf-serbia.com ... 3,840,980
  
at-at.org ... 5,217,956
  

Sajtovi:
sfpogled.net ... 2,800,914 –  13,733

hpserbia.com ... 4,990,890

sciencefiction.org.rs ... 11,697,997

lazarkomarcic.org ...19,880,136

naucnafantastika.com ... 20,029,523


Razno:
cultofghoul.blogspot.com ...  1,597,335 – 8,251

tardis.rs ... 5,025,298 – 20,506

paladin-beograd.com ... 13,519,659

           
ALEXA pored ostalog tvrdi i sledeće:

Cultofghoul.blogspot.com's three-month global Alexa traffic rank is 1,642,949. The time spent in a typical visit to the site is about three minutes, with 75 seconds spent on each pageview, and roughly 11% of visits to the site are referred by search engines. The site has attained a traffic rank of 7,653 among users in Croatia, where we estimate that 51% of its audience is located. About 61% of visits to Cultofghoul.blogspot.com are bounces (one pageview only).

Ja nisam baš uveren da imam TOLIKO pratilaca u Hrvatskoj – javlja mi se da ALEXA ne zna dobro razliku između Srba i Hrvata (istina, ne znaju je ni mnogi drugi, pa što bi nekakvi bezlični belosvecki automacki statističari?!). Ipak, možda bi trebalo da počnem da razmišljam o turneji po Hrvatskom primorju (ali ne sa srpskim tablicama)? Ili da češće kačim textove na ćirilici, pa da proverim kako će ove ALEXINE tlapnje da se odraze na čitanost?
Oh, well, isti taj ALEXA tvrdi sledeće o prosečnim posetiocima ovog bloga:

Audience Snapshot

Based on internet averages, cultofghoul.blogspot.com is visited more frequently by females who are in the age range 45-54, have children and have no college education.

            Sudeći po ovome, moraću češće na blogu da dajem zdravstvene savete za ženske boljke (naročito one vezane za klimakterijum), da nudim recepte za kolače i domaća jela, savete o dijeti i male tajne o vaspitavanju dece-deset. Pošto moje prosečne čitateljke nemaju srednju školu – će moram da nastavim sa nepismeno pisanje koje je dosad ionako postalo zaštitna idiosinkrazija na ovaj blog, isključivo sa sitna slova i tako to. al na hrvatsku varijantu srpskog jezika.
            No, alexa il nealexa, blog je čitan, a to se pored ostalog vidi i po fidbeku – po stalnim komentarima na textove. A da moj prosečan čitalac nije lenja mrcina koja ovde dođe samo po preporuku koji film da (ne) gleda, i koju mrzi da se i zahvali na tome, a kamo li da nešto suvislije prokomentariše – bilo bi toga i više.
            Naravno, zabava bi bila još veća kad bi svoje komentare ostavio bar poneki od slučajeva koji su ovde nabasali putem ghoulgle pretraga poput ovih.
            Anyway, CULT, kao što je i planirano, raste i širi se sasvim solidnim tempom – hvala što saučestvujete u tome. Bliži nam se 2012. a kao što drevno proročanstvo kaže – smak sveta preživeće samo pratioci Cult of Ghoula! Prema tome, na pravom ste mestu. Ne manjajte Kanal 666!