петак, 24. октобар 2014.

POETIKA HORORA je izašla! Potpisivanje na Sajmu knjiga


Imam veliko zadovoljstvo da obznanim: POETIKA HORORA je najzad izašla iz štampe!  Prvi primerci su u mojim rukama (vidi slike!) – a trebalo bi da su već stigli i mnogim pretplatnicima, ili su na putu ka njima.
U pitanju je knjiga koja na 520 strana velikog formata (23,5 x 16,5 cm) objašnjava šta je književni horor, kako je nastao, zašto je imao baš taj oblik, kako se i zašto zatim menjao i razvijao tokom dva i po veka, koji su mu najreprezentativniji predstavnici i zbog čega su baš oni. Najavu ove knjige kao i njen puni sadržaj imate OVDE, ako je to nekome promaklo.

Ovo kapitalno izdanje će svoju svetsku premijeru imati na predstojećem Sajmu knjiga, koji počinje u nedelju 26. oktobra.


Potpisivanje knjige i druženje s autorom zakazano je već za prvi puni dan Sajma – ponedeljak, 27.X u 15h, na štandu izdavača, Orfelina.


Puna cena knjige je 1980 din. Na Sajmu, samo tu i tada, moći ćete da je kupite s popustom: sajamska cena će iznositi 1400 din. Potpisi i posvete autora za zainteresovane su, naravno, besplatni – pa zato, iskoristite ovu priliku!

Ko baš želi da ovaj crno-crveni monolit kupi direktno od mene, to će moći odmah posle Sajma, ali po punoj a ne sajamskoj ceni. Pretplatna je važila za pretplatnike, sajamska važi na Sajmu, a posle njega – cena je, kao što rekoh, 1980. Za ovako obimnu (520 strana) i luksuzno opremljenu knjigu to nije mnogo.
Što se tiče zainteresovanih iz okolnih zemalja (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija), njih na sebe ja preuzimam. Knjigu možete kupiti od mene po ceni od 20 E + ptt; sa uračunatim ptt troškovima za knjigu koja teži poprilično cena je 30 E.

Pišite mi, ali tek od 03. novembra, na dogstar666 at yahoo dot com radi dogovora i rezervacije, jer imaću mali broj primeraka za te svrhe.

Orfelin je na istom mestu gde je bio i prošle godine: njegov štand je u Areni, među mejdžorima, konkretno, između 'Matice srpske' i 'Akademske knjige' a prekoputa 'Evro-Đuntija'.


Orfelin u svojoj ponudi ima i niz drugih knjiga mračne, hororično-gotičarske provenijencije – neke od njih su nosioci značajnih nagrada, uključujući i Zlatnog Ghoula TM, a neke se sprema da filmuje ni manje ni više nego Tim Barton! Svratite, prelistajte i ne dajte da vas zaseni spektakularni dizajn i opsežni sadržaj POETIKA HORORA nego razgledajte i ostatak ponude.
Propisi za izdavače u najprestižnijem delu Hale 1 – dakle, u Areni – ne dopuštaju im da na štandovima prodaju knjige koje nisu oni sami izdali, pa se zato moj ZAVODNIK kod Orfelina neće prodavati, ali ja ću imati nešto primeraka uz sebe, pa ko dođe na potpisivanje, ili me zatekne negde drugde na Sajmu tog dana, ili narednih dana (gotovo sigurno ću na Sajmu biti i u utorak 28-og, i u nedelju 02. novembra), a do sada nije kupio ovaj stravičan roman, to može direktno od mene.
ZAVODNIK će, takođe, ali sa izvesnom maržom, moći da se kupi i na štandovima DARKWOOD, KOMIKO i ČUDNA KNJIŽARA.
Vidimo se na Sajmu!

PS: Tiraž POETIKE HORORA je samo 666 primeraka, pa zato bolje ne čekajte previše nego uzimajte dok ima.