недеља, 22. јануар 2012.

TRI godine kulta


 
Drugarice i drugovi, dame i gospodo:
Na današnji dan navršavaju se pune tri godine aktivnog postojanja ovog bloga.
Vama  koji dođoste da uveličate proslavu "TRI godine Kulta Gula" u ime bloga slavljenika izražavam duboku zahvalnost.

Našoj generaciji pripala je čast i dužnost da proslavi "TRI godine Kulta Gula". Ta čast je uzbudljiva i retka, ta dužnost je radosna i časna.
U istoriji srpskog naroda i naše zemlje redak je takav jubilej, ako nije i jedinstven u životnom luku naše generacije.
Izuzetno sam obuzet radošću i uzbuđen poverenjem i čašću koja mi je ukazana.

    Dopustite da ovom prilikom podsetim samo na nekoliko činjenica.

    1) U doba sveopšte krize materijalnih i duhovnih vrednosti, blog "Kult Gula" ostao je dosledan svojoj misiji očuvanja svetlih tradicija HORORA i ideji-vodilji njenog osnivača sadržanoj u maksimi "Tell it like it is, pa ko zna, znaće, a ko ne zna – neznaće".
    2) Složena ekonomska i društveno-politička situacija u zemlji i svetu nije nas pokolebala u našoj revolucionarnoj misiji i odoleli smo svim iskušenjima na putu ostvarenja našeg petogodišnjeg plana. Tokom prethodne godine uspeli smo da blog apdejtujemo skoro svakodnevno, ili barem dovoljno često da ne zgasne njegova varnica u mrakovima što se Srbijom i planetom Zemljom zovu.

    3) Tokom 2011. nosili smo štafetu HORORA u bivše republike SFR JUGOSLAVIJE kroz učešće na festivalima u Zagrebu (HR) i Ljutomeru (SL), kroz pisanje za slovenački EKRAN i makedonski KOŠMAR... Takođe smo polje svog dejstva uspešno širili na Zapad, kroz lično prisustvo i primer (SLASH Festival u Beču) i kroz seriozne tekstove za kanadski RUE MORGUE magazin. O svemu tome uredno ste obavešteni na blogu.
    4) Od krupnijih promena na blogu u toku prethodne godine, istakao bih prelazak na pismenost. Naime, inicijalni tekstovi ovde namerno su pisani malim slovima, i sa svesnim selektivnim poštovanjem pravila našeg divnog jezika: ideja je bila da se naglasi "što na um to na drum, bez ulepšavanja" ideja bloga. Ipak, ta ideja je bila prilično neshvaćena, izvesni reakcionarni elementi su čak propagirali da je Ghoul nepismen itsl, a osim toga, budući da sam u junu 2011. stavio tačku na svoj doktorat, nekako mi se učinilo neprilično da nastavim i dalje sa tim razbarušenim diskursom – ili barem u tolikoj meri kao do tada.

     5) Dužnost mi, u kontekstu podsećanja na krupnije promene na blogu u minulom periodu, nalaže da se osvrnem i na mangupe u našim redovima. Drug Abraxas je, nakon svega što je ovaj Kult učinio za njega, odlučio da ga napusti na neprincipijelan i nedrugarski način. Ostali drugovi-saradnici su takođe utanjili sa svojim doprinosima.
    6) Ipak, uprkos tome, blog beleži sve veću posetu, koja u ovom trenutku ima prosek od oko 750 posetilaca dnevno, što je za oko 25% više nego lane.

    7) Broj registrovanih pratilaca takođe stalno raste: pretprošle godine u ovo vreme imali smo ih 58; prošle ih je bilo 140; sada ih imamo 222.
    8) Sudeći po statistici druga Alekse, svetski rejting našeg bloga pao je sa 1.574.581 mesta prošle godine na 2.066.401 (što verovatno ima veze sa stalno-narastajućim brojem sajtova širom sveta), ali je zato status u Srbiji porastao sa 8.260 na 6.672, a reputacija (broj sajtova koji linkuju na ovaj blog) porasla je sa 50 na 83.
    9) Imajući u vidu sve napred izneseno, drugarice i drugovi, možemo obećati da nas u misiji horor prosvetiteljstva neće pokolebati podrivajuće aktivnosti unutrašnjih i spoljašnjih neprijatelja, već da ćemo i u nastupajućem periodu nastaviti sa započetim revolucionarnim radom i razvijati ga i bogatiti na stalno nove načine.
    10) Svim sledbenicima, simpatizerima i poštovaocima ovog Kulta zahvaljujem na pažnji i podršci.
    SMRT FAŠIZMU – SMRT NARODU!

    U znak pozdrava, jedna prigodna (?) pesmica za proslavu i uveseljavanje naših crnih duša.