четвртак, 7. април 2011.

Dragoslav Bokan vs. PRINC TAME

 evo ga još jedan BLAST FROM THE PAST direktno iz ghoulove arhive – zabavna exkluziva samo na ovom blogu.
            elem, krajem 80ih, u SEX-CLUBu poznatom još i kao BIGZ, i u njegovoj ratnohuškačkoj DUGI, orgijao je čitav niz frikšou-kripšoa koji su u to vreme harali srbskom (pred)ratnom scenom (lazanjski, dragoš kalajić i kojekakvi tomeslični, a mira marković objavljivala svoje dnevnike). među tom bratijom glatko se uklopio i Dragoslav Bokan:
'kontroverzni intelektualac', a kako izgleda, pomalo i kriminalac. tako bar proističe iz ovih linkova, pa pročitajte sami. no, da ne ispadne da koristim samo izvore betona i peščanika, tih oličenja антисрбства, evo kako su ga predstavili na jednoj fejsbuk stranici posvećenoj želji da mu se dopusti da se obrati javnosti:


"Dragoslav Bokan je srpski reditelj, publicista, vrhunski intelektualac, filosof, patriota i neko ko bez dlake na jeziku, vesto i iskreno ume da kritikuje ovo visedecenijsko stanje ocaja nase drzave i nacije.
Sticajem okolnosti, tacnije pod necijim instrukcijama ima ga tako malo u medijima.
Nekome ocigledno smeta da ovaj covek izadje u javnost i govori.
 Ono sto se o njemu moze naci i cuti su uglavnom nista drugo do obicne klevete, dezinformacije, neproverene optuzbe koje su napisane ili izgovorene sugestivno, ultimativno i ne ostavljaju prostora za kriticki stav. Servirane su sa namerom da nam ne ostave nikakvu slobodu da u nih posumnjamo.
Bas zato Bokanu treba dozvoliti da izadje i javno govori!!"
 
tako napisaše ovi neki koji su toliki patriJote da na svojim tastaturama još nisu otkrili slova š, č, ć, ž.. -  i ostaše živi.
al to nije toliko bitno.
ono što sam hteo sa vama ovde da podelim, a da je vezano za ovaj naš horor, jeste napis ovog istog gorepominjanog bokana, u kome se osvrće na PRINCA TAME džona karpentera. 
iz donjeg texta, a uz ispomoć gorenavedenih izvora, mislim da svako može da stekne vrlo lepu sliku ne samo o ovom 'vrhunskom intelektualacu', nego i da extrapolira jedno opšte naravoučenije o tome šta se zgodi kad se ljubav prema ideologiji rodi, a ova se uplete u estetički sud. bokan nam, u suštini, kaže da je PRINC TAME loš zato što a) nije dovoljno pravoslavan, i b) koristi ikonografiju hrišćanstva za izazivanje strave... hi hi hi.

evo, uživajte (klikni na sken da vidiš čitko):