недеља, 28. фебруар 2021.

ORFELIN: Rasprodate knjige

 

Dragi ljubitelji horor književnosti, imam vam kazati nekoliko stvari koje valja da imate na umu, a vezano za neka nova i stara Orfelinova izdanja.

Pre svega, lepo je što su naša izdanja, polako, bez ikakve medijske pompe, sa skoro nepostojećim marketingom i nekoliko vrlo skromnih promocija, ipak uspela da se nametnu kao knjige vredne posedovanja – i poklanjanja dragim osobama. Dizajn je prvo što privuče oko, ali ono što je između tih lepih korica – znalački odabrana dela i autori, odlični prevodi koji su pažljivo lektorisani i sređeni, stručni pogovori i biografije, napomene, unutrašnje ilustracije… – razlozi su da se ove knjige ne samo ređaju na police i s uživanjem gledaju, pa i fotografišu i Instagramišu, nego se, začudo – i čitaju. I to višestruko.

Kao rezultat toga, neki od naših naslova bili su rasprodati, i zadugo nenabavljivi, a neki su na korak da to budu. Evo konkretnih informacija o tome šta trenutno jeste a šta nije dostupno.

 

 

Moj roman ZAVODNIK je upravo ovih dana rasprodat.

Izdavač njegovog 2. izdanja, Orfelin, nema više ovu knjgu, a nemam je ni ja.

U ponekim knjižarama bi trebalo da je zaostao još po neki primerak... pa zato, ako je neko dosad čekao i odlagao, bolje neka potraži te primerke što pre, dok ih ovde-onde još uvek ima.

Da li će biti 3. izdanja, i kada – o tome je za sad još rano govoriti. Ništa u tom smislu za sad nije planirano, pa se ne oslanjajte na to previše, bar ne u bliskoj budućnosti.

Dakle, otišlo je prvo, meko, Ghoul press izdanje (500 primeraka) i drugo, tvrdo, Orfelinovo (1.000 primeraka). To znači 1.500 komada za 7 godina. Nije baš spektakl, ali nije ni loše za jednu žanrovsku knjigu koja je krenula kao samizdat a nastavila život kod dobrog ali nenametljivog izdavača.

 

Studija o nastanku i razvoju horor književnosti, od 18. do kraja 20. veka, POETIKA HORORA, rasprodata je već 3 ili 4 godine unazad.

Primeraka odavno nema ni kod izdavača, ni kod autora, ni u knjižarama. A nešto je ne viđam ni na Kupindu i sličnim mestima. Onaj ko je to na vreme kupio nije blesav da se toga lišava.

Drugo izdanje je u planu, dogovara se, i najverovatnije izlazi u drugoj polovini ove godine.

 

            Četiri naslova „Poetike strave“ bila su jedno vreme rasprodata i teško nalažljiva, i to:

ŠAPTAČ U TAMI – Lavkraft;

ZAZVIŽDI I JA ĆU TI DOĆI – M. R. Džejms;

KARMILA – Le Fanu;

i PISAR TAME – Ligoti.

            Sva četiri naslova dobila su nova izdanja, i sada ih možete naručiti od Orfelina, a kome je tako slađe, može i direktno od mene, po istim cenama (Lavkraft, M. R. Džejms i Le Fanu su po 900, a Ligoti je 1000).

            Uzgred, kod mene možete uzeti i dve najnovije Orfelinke: MALPERTUI: KUĆA ZLA Žana Rea i MRAČNI PREDELI Stefana Grabinjskog. Cena je 990 din po primerku.

Ko poželi nešto od ovih, neka piše na dogstar666 et yahoo dot com.

 

Zbirka vrhunski jezivih priča Roberta Ejkmana, HLADNA RUKA U MOJOJ, upravo ovih dana je rasprodata.

Više je nema u Orfelinovom magacinu (tačnije - ima dvadesetak blago oštećenih), a ni kod mene. Možda ima u ponekoj knjižari. Ako negde na nju naletite, a nemate je – ne oklevajte!

           

 

Moja knjiga VIŠE OD ISTINE, o Đorđu Kadijeviću, je na izmaku, ostalo je još samo nekoliko blago oštećenih primeraka u magacinu.

Ova vrhunska knjiga rađena je u tiražu od samo 500 primeraka, i sasvim sigurno neće biti novog izdanja, odnosno doštampavanja. Ko je uzeo – uzeo je. Ko je ne uzme sada, uskoro to neće moći…

 

Roman u pričama, BOŽIJA VOLJA Đorđa Kadijevića, odavno je rasprodat.

Ni Orfelin ni ja nemamo više primeraka.

Ko je od nas nije uzeo na vreme, može potražiti novo izdanje te knjige, kod drugog izdavača, OVDE:

 

Ostalih naših knjiga ima u razumnim količinama, ali to se stanje brzo menja, i zato, najbolje je ne čekati previše: ove knjige same sebe preporučuju vašoj pažnji…

 Orfelinu pišite radi narudžbe ili pitanja vezanih za štampu i distribuciju na mejl orfelinns@gmail.com 

Uzgred, što se tiče mojih izdanja (Ghoul Press), roman NAŽIVO trenutno stoji na oko 60-70 primeraka, ali to će brzo da ode, za koji mesec, kad izađu PROKLETIJE.

KULT GULA imam još manje od 50 primeraka…

 

* * *

 

Još jedno pitanje koje Orfelin često dobija, a vezano za dostupnost naših izdanja, tiče se prodaje u „regionu“, pa evo informacije gde i kako nabaviti Orfelinove knjige ako živite na ex-Yu prostoru:

 

Bosna i Hercegovina

 

Banja Luka: 
Kralja Petra I Karađorđevića 83, 051/215-571
TC Mercator, 051/344-720
TC Emporium, 051/325-420

Sarajevo:
Ložionička 16, 033/718-180
TC Alta, 033/592-560

Tuzla:
TC Bingo City Centar, 035/360-750

 

Bijeljina:

TC Emporium, Trg Kralja Petra 1,  055/409-204

 

 

Hrvatska

 

Superknjižara Zagreb

 

Uskoro, od kraja marta, u knjižarama "Hoću knjigu"

 

City center – Jankomir 33, Zagreb

Arena – Vice Vukova 6,Zagreb

Tower – Janka Polića Kamova 81a,Rijeka

Joker – Put Brodarice 6, Split

Megastore – Bogovićeva 7, Zagreb

 

Crna Gora:

 

Preko ovog sajta naše knjige možete poručiti po veoma pristupačnim, razumnim cenama:

www.mamut.me

 

Za Makedoniju i Sloveniju nemamo dovoljno snažno interesovanje, pa tako ni distribuciju. Sloveniju obično ja pokrijem jednom godišnje kad odem na Grossmann festival, i to je to. Za sada…

Hvala svima što se interesujete, što nas pratite, što nas slikate i na Instagramu delite slike (neke ovde sam preuzeo otuda: ne zamerite što nisu navedeni izvori!), što nas preporučujete prijateljima i ljubavima, što nas ocenjujete na Gudridsu i poklanjate voljenima.