понедељак, 4. јул 2022.

DIVLJA KAPELA: Promocija na Art-Anima Festivalu!

 

I ove godine očekuje nas najozbiljniji domaći festival posvećen fantastici, Art-Anima, i to po jubilarni osmi put! I ovog puta na finom, ustaljenom mestu, u POLETU (Cetinjska 15, Beograd).

Ako vam je do šminkeraja, kozpleja, figurica, fantasy-frikova, zombi parade, klinčurije i balavurdije, vila i elfova, fanta-vikendaša – to ovde nećete naći. 

Ako vam je, međutim, do toga da sretnete i slušate neke ozbiljne ljude kako drže ozbiljne govorancije na razne fanta-teme, e to ćete već naći. Ali, hej, biće i džaba sladoleda, jer je sponzor Frikom! Uraa! FreeCon!

A među ozbiljnim ljudima na Art-Animi biću i neizbežni ja, po 8. put kao gost festivala (oh, da, Ghoul vam je 8/8 Art-animista!), ovog puta da narodu naživo predstavim moju prvu zbirku priča, pod naslovom DIVLJA KAPELA.

Ona je još pre mesec dana otposlata na sve adrese pretplatnika, pa ćemo ovog puta videti hoće li biti gužve kao prošle godine za PROKLETIJE – odnosno, koliko vas dolazi samo da preuzme knjigu, a koliko vas želi da me vidi i čuje, popriča, druži se, fidbekuje itsl.

Inače, već mi stižu prvi, isključivo pozitivni komentari najvrednijih čitalaca – neke od javnih možete videti na Gudridsu, OVDE, a kad pročitate knjigu na istom mestu se možete i vi oglasiti i podeliti s drugima svoju ocenu i rivju. Naravno, ko se stidi i ko zna zašto ustručava, može i da mi piše direktno, samo za moje oči…

Pored rivjua stižu mi i vrlo ljupke fotke srećnih čitalaca, što je već standardni način ispoljavanja ljubavi prema mojim knjigama, pa neke od njih delim upravo u ovom postu kao ilustracije.

Pa, da ne dužim, evo plana i programa, pa ko voli nek izvoli, vidimo se u utorak, 5. jula! Ja ću na Animi, nažalost, biti tek od drugog dana – naime, moraću u ponedeljak da pokušam da dođem sebi od mog horor festivala (koji se završava u nedelju uveče) i spakujem se za daleke pute, jer pravo sa Anime idem u šake Frediju, na Grosmanu u Sloveniji…

 

8. Festival fantastične književnosti Art-Anima

 

 

Ponedeljak, 04. jul 2022.

18.00

Promocija časopisa Književna fantastika 2022
---Zoran Živković, Predrag Ličina, Adrijan Sarajlija, Milena Dasukidis, Mihajlo Dasukidis, Marko Vasić, Dragoljub Igrošanac


19.10

Tribina o "Hiperionu" Dena Simonsa
---Goran Skrobonja, Miloš Petrik, Bojan Butković


20.20

Predstavljanje romana "Nebesa" Pie Leino
---Pia Leino, Jelena Nidžović, Vladislava Gordić Petković


Utorak, 05. jul 2022.


18.00

ŽIR izdavaštvo - promocija serijala "Dosije Drezden"
---Srđan Mitrović, Ranko Trifković


19.10

Razgovor o prevodu Tolkinovog dela „Beren i Lutijena“
---Vladimir D. Janković, Marija Puslojić, Marko Vasić


20.20 Promocija zbirke "Divlja kapela" Dejana Ognjanovića
---Dejan Ognjanović, Ana Marija Grbić, Igor Stanojević

 

* * *

 

Inače, za sve vas koji nećete biti u Beogradu tada, a željni ste da me vidite i čujete, evo dva kratka ali slatka TV priloga o meni, nedavno emitovana.

 

U najnovijem izdanju RTS-ove emisije iz kulture VAVILON, emitovanom na Vidovdan, bio je i prilog o meni: 

o tome da sam bio finalista nagrade Brem Stoker, o novoj zbirci DIVLJA KAPELA, o predstojećem romanu ZADUŠNICE, o duhovnoj komponenti horora, o potencijalima ovog podneblja za horor… a sve snimljeno u slikovitom ambijentu niškog starog groblja…

Evo ovde, od 11'15'' do 15'35''

https://www.youtube.com/watch?v=KEsGNKlQAGQ

 

Kratak (3 min) ali slatak prilog o meni i nagradi Brem Stoker na niškoj TV Belami:

https://www.youtube.com/watch?v=PrGRIOY-qJ0