понедељак, 9. јул 2018.

Piknik na Hanging Belogradčik stenama




            Već sam na blogu izvestio o mojoj nedavnoj poseti fascinantnoj ogromnoj pećini Magura u Bugarskoj: podsetite se te mračne, jezovite divote OVDE.

            U istoj turi, u istom dahu, u istom društvu, koje je predvodio moj drug Siniša iz Negotina, posetili smo još jednu blisku, a fantastičnu lokaciju.

            Mesto se zove Belogradčik – ali neka vas ne odvrati to pomalo smešnozvučeće ime koje pre asocira na tamo nekog ljigavčeka iz Beograda nego na izvanrednu, unikatno slikovitu lokaciju koja se mora posetiti i svojim očima overiti!
            Uostalom, mene je smesta podsetilo na Viseću stenu (Hanging Rock) iz mističnog horora Pitera Vira PICNIC AT HANGING ROCK (1975) – samo što je ovo još pompeznije, spektakularnije i mističnije!

            Uostalom, ako Ghoul laže – slike ne lažu!


            Gledajte i divite se kakva čudna lepota se krije nadomak granice sa Srbijom.

          Neobične stenovite formacije, tvrđava ugrađena u njih, stari manastir, lepo integrisana stepeništa i ograde u prostor... i čitava dolina u kojoj kao da su se igrale neke nezemaljske sile!

            Reći ću samo još ovo: naša Đavolja varoš, koja se toliko pumpa i hvali, i čak pretenduje na titulu „Osmog svetskog čuda“ (!) je bedno-patetična smejurija koja ne bi smela da se pomene u istoj rečenici sa nečim ovako ludački neverovatnim kao što je – Belogradčik!


            Na samo sat vožnje od Negotina, ili Knjaževca – ČUDO za koje do pre par meseci nisam ni znao da postoji.


Hvala Siniši još jednom što mi ga je otkrio i omogućio da ga posetim!


Sve fotke uslikao Ghoul - (c) copyright The Cult of Ghoul Inc.