izabrana dela

izabrana dela

понедељак, 09. јул 2018.

Piknik na Hanging Belogradčik stenama
            Već sam na blogu izvestio o mojoj nedavnoj poseti fascinantnoj ogromnoj pećini Magura u Bugarskoj: podsetite se te mračne, jezovite divote OVDE.

            U istoj turi, u istom dahu, u istom društvu, koje je predvodio moj drug Siniša iz Negotina, posetili smo još jednu blisku, a fantastičnu lokaciju.

            Mesto se zove Belogradčik – ali neka vas ne odvrati to pomalo smešnozvučeće ime koje pre asocira na tamo nekog ljigavčeka iz Beograda nego na izvanrednu, unikatno slikovitu lokaciju koja se mora posetiti i svojim očima overiti!
            Uostalom, mene je smesta podsetilo na Viseću stenu (Hanging Rock) iz mističnog horora Pitera Vira PICNIC AT HANGING ROCK (1975) – samo što je ovo još pompeznije, spektakularnije i mističnije!

            Uostalom, ako Ghoul laže – slike ne lažu!


            Gledajte i divite se kakva čudna lepota se krije nadomak granice sa Srbijom.

          Neobične stenovite formacije, tvrđava ugrađena u njih, stari manastir, lepo integrisana stepeništa i ograde u prostor... i čitava dolina u kojoj kao da su se igrale neke nezemaljske sile!

            Reći ću samo još ovo: naša Đavolja varoš, koja se toliko pumpa i hvali, i čak pretenduje na titulu „Osmog svetskog čuda“ (!) je bedno-patetična smejurija koja ne bi smela da se pomene u istoj rečenici sa nečim ovako ludački neverovatnim kao što je – Belogradčik!


            Na samo sat vožnje od Negotina, ili Knjaževca – ČUDO za koje do pre par meseci nisam ni znao da postoji.


Hvala Siniši još jednom što mi ga je otkrio i omogućio da ga posetim!


Sve fotke uslikao Ghoul - (c) copyright The Cult of Ghoul Inc.3 коментара:

  1. Prelepo & izuzetno,ovde bi trebalo da se snime scene nekog filma.
    Hvala na info,posetiću prvom prilikom

    ОдговориИзбриши
  2. Picnic at hanging rock-to se trazi sine,izgleda mi po trejleru nesto kao Put za Ejvonli sreće Lavkrafta!
    Ovo mesto sa slike je prava vampirska jazbina samo za mene stvorena,samo trebao si da ides kad je oluja i kad je nebo namrčeno od demona

    ОдговориИзбриши