среда, 18. децембар 2019.

GHOUL VS. NIŠ(TA): Dva TV nastupa + intervju, promocija i predavanje

  

            U okviru akcije GHOUL VS. NIŠ(TA), pre mesec dana obeležio sam 10 godina svog obitavanja na Birou za nezaposlene – odnosno, 10 godina otkako sam se otarasio kaljuge zvane Filozofski fakultet Niš. Obeležio sam to autorskom večeri u NKC-u.

badge of honor

Evo kako je ona bila najavljena na niškoj TV Belle Amie, u 10-minutnom razgovoru sa mnom. Govorio sam o hororu i knjigama NAŽIVO i KULT GULA, a to je bilo emitovano uživo u ponedeljak 18. novembra na najgledanijoj niškoj TV:


            U utorak 19.11., na dan promocije u NKC-u, intervju na skoro celoj strani objavio je najbolji i jedini niški dnevni list, Narodne novine. Evo šta su me pitali, i šta sam im hororično rekao:


            Rezultat ove intenzivne medijske akcije na najgledanijoj niškoj TV i u najčitanijim niškim dnevnim novinama bio je – okruglo DESET posetilaca u Maloj Sali NKC-a te večeri.

u nišu svi apokalipsali

Znači, posle 10 godina rada na Filfaku proveo sam 10 godina na Birou i taj jubilej proslavio sa 10 nišlija. I posle me neko pita, ili se čak i buni, što tvrdim da je niš skraćenica za NIŠTA.

balard

Evo fotke sa te promocije.
dabić, ghoul, savić

            Ali, nema veze. Nekoliko dana potom opet sam gostovao na istoj televiziji (ove druge ili ne postoje ili za mene nisu čule ili ih kultura i književnost ne zanimaju) – tog puta u emisiji „Subotom“ kod legende grada Niš(ta), Mike Tambure.

dom zdravlja, niš

U toj emisiji bilo je više vremena, čak 23 minuta, da se u subotnjim popodnevnim časovima niška TV publika upozna sa time šta je horor, zapravo.

tolika sam faca u nišu da ni ime još ne umeju da mi potrefe



Evo kako je to izgledalo, ako ikoga zanima (razgovor je bio opušten, kakav jedino može biti sa voditeljem-laikom za horor tematiku):


            Inače, 3 nedelje potom, u istom tom, mom rodnom gradu, u petak 13. decembra, održao sam i predavanje o EVROPSKOM HOROR FILMU. Njemu je prisustvovalo ukupno 12 posetilaca: ja i mojih 12 apostola. Evo fotke kao dokaz da sam ja bio tu: a gde ste bili vi?

U isto vreme, preko puta te lokacije - POGIBIJA i dušegupka u Laguninoj knjižari povodom „Sumraka knjige“! Ne mož' se ni prići ni proći, kao da se taj treš deli džabe.

kude si be, kalčo?

Pa, NIŠ(TA): ima li smisla juriti na vetrenjače? Šta vi mislite?

pleme moje snom mrtvijem spava

opšte zagađenje
PS: Ovaj post ilustrovan je apokaliptično-realnim radovima Davorina Dinića.