понедељак, 24. септембар 2018.

Đorđe Kadijević u Subotici

  

            U utorak 25. septembra gostovaću s Đorđem Kadijevićem u Subotici da popričamo o njegovom radu, a sa povodom u našoj knjizi Više od istine.
            Evo najave:

Više od istine - Razgovor s Đorđem Kadijevićem
Domaćin večeri biće Ilija Vuletić
Klein house / social bar & art gallery
Štrosmajerova 9, 24000 Subotica
utorak 25. septembra
19h

U organizaciji Udruženja građana Slobodan grad i portala Slobodna Subotica gost našeg grada biće Đorđe Kadijević, jedan od najvećih srpskih intelektualaca i reditelja koji će predstaviti svoju knjigu VIŠE OD ISTINE: KADIJEVIĆ O KADIJEVIĆU. Knjiga predstavlja seriju razgovora sa Kadijevićem koje je vodio i priredio Dejan Ognjanović.
Udruženje građana “Slobodan grad” i Slobodna Subotica kulturom odgovaraju na sve izazove...
Đorđe Kadijević (Šibenik, 1933) jedan je od najvećih živih srpskih intelektualaca. Režirao je kultni horor film “Leptirica” i TV seriju “Vuk Karadžić”. Pamtimo ga i po “Karađorđevoj smrti”, “Svetom mestu” i drugim značajnim filmskim i televizijskim ostvarenjima, ali i po brojnim knjigama.
Imati retku priliku da se uživo čuje gospodin Kadijević je više od intelektualne poslastice. Dubokoumno, inteligentno i rečito vodi vas kroz duge decenije životnog i filmskog iskustva umetnik koji je uprkos filmovima kao što su Leptirica i Sveto mesto ili seriji Vuk Karadžić ostao nedovoljno poznat kulturnoj javnosti. 
Dejan Ognjanović upriličio nam je da razgovori o pitanjima ljudske sudbine, značaja umetnosti, tragike istorije i smislene slobode ostanu zabeleženi u vidu izuzetnog izdavačkog poduhvata novosadskog Orfelina.
Uživajte u privilegiji da slušate ovog rečitog, pametnog i duhovitog velikana naše kulture – ali i da nabavite ovu neprocenjivu knjigu, s njegovom posvetom.