среда, 3. јул 2024.

SLAUGHTER FEST SATNICA i drugi detaljiDragi moji, u ovom postu ćete naći SVE što treba da znate o ovogodišnjem SLAUGHTER FESTU!

 

Od petka do nedelje (5-7. jul) u Doljevcu kraj Niša odigraće se Treći festival horora i hevi metala, SLAUGHTER.

 

Prostor: bivša klanica.

Adresa: Šarlinska 4.

 

Besplatan prevoz iz Niša polazi svakog dana u 18:30 sa parkinga Doma vojske Srbije, a povratak je svake večeri po završetku programa sa kapije Slaughter Festivala u Doljevcu. Dodatne rezervacije nisu neophodne.

 

Besplatan kamp: ima mesta za sve koji budu poneli svoj šator, a za svaki drugi vid smeštaja preporučujemo specijalizovane portale za tu oblast.

 

Po prvi put će i deo otvaranja festivala biti održan i u Korvin gradu. Pred-otvaranje počinje u 20h, u četvrtak 4. jula, a tom prilikom biće projekcija LEPTIRICE, premijerno izlaganje skulpture LEPTIRICA Arpada Slančika, gosta festivala (i druge njegove skulpture krasiće ambijent Klanice) i mini-koncert COBYS DEATH.

 

FILMSKI PROGRAM sam vam već detaljno predstavio OVDE, pa ako vam je to promaklo, podsetite se: kliknite i čitajte.

 

Pred vama je satnica filmskog programa i raspored nastupa muzičkih sastava.

 

 

Prvi muzički nastup je u 20:15, pa do kraja, sa jednog na drugi stejdž na svakih sat vremena.

 

 

NAGLAŠAVAM: Srpska premijera filma Supstanca (The Substance) koji je tek započeo svoj festivalski život i nigde još nije ušao u distribuciju, dešava se u petak, u 19.30, u Klanici!

Film Supstanca sa Demi Mur u glavnoj ulozi predstavlja najintrigantniji horor ove godine, a na nedavno održanom festivalu u Kanu dobio je nagradu za najbolji scenario.

 

A evo i koji će domaći kratki horor filmovi ove godine biti u konkurenciji za Zlatnu Macolu.U gornjoj satnici potražite kad ih i gde možete pogledati.

 

1. Porodične tajne (11.00)

Godina produkcije: 2024.

Reditelj i scenarista: Petar Pešut

Gvozden se suočava sa smrću svoje nerođene sestre.

 

 

2. Mijazma (10.30)
Godina produkcije: 2024
Reditelj & scenarista: Petar Tkalec
Mladi naučnik pokušava da izleči staricu uz pomoć eksperimentalne mašine koju je napravio, tokom čega polako gubi razum.

 

3. Isprani (13.30)

Godina produkcije: 2023/24.

Scenaristi: Ostojić Nemanja, Lazin Jovana

Rediteljka: Lazin Jovana

Darko, propali beogradski inspektor za ubistva, tražeći devojku koju voli, otkriva nešto što nije mogao ni da sluti.

 

4. Moje Carstvo Ispod (22.00)

godina: 2023.

reditelj: Dušan Popović

scenario: Dušan Popović, Marko Mihailović

Nikola vodi monoton život sa svojom pastrmkom, dok noću ne počne da ga progoni greška iz prošlosti, bacajući ga na ivicu između realnosti i fantazije.

 

O dobitnicima Zlatnih macola odlučuje žiri u sastavu: Romen Rol, Luka Bursać i Arpad Slančik.

 

Dva filma (koja ovde neću imenovati) nisu ispunila uslove za nadmetanje: jedan zato što je iz 2022. (propozicije traže 2023 i 2024), a jedan zato što nije horor.

 

Nemojte propustiti TRIBINU U NIŠU!

Dr Ognjanović će u subotu, 6. jula biti moderator tribine pod naslovom „HOROR U VIDEO KLUBOVIMA“.

Biće održana u DELI prostoru, kod Sinagoge (Davidova 2A), s početkom u 13 časova, a učesnici su: Luka Bursać, scenarista i reditelj filma VIDEOTEKA koji se prikazuje na Slaughter Festu, Miško Jančić, vlasnik video-kluba MB i Nenad Bekvalac, stručnjak za retke horor naslove i ko-autor emisije ŠOK KORIDOR. Tema tribine je video-klub kao hram zaljubljenika u horor i prisećanje na zlatno doba 1980-ih i 1990-ih, na potrage za retkim, kultnim naslovima i druge horor avanture. Istovremeno, to je i predstavljanje domaćeg horor omnibusa, VIDEOTEKA, inspirisanog hororima iz video-klubova.

svake godine novi murali u Klanici!

 

Napomena: na SLAUGHTERU ćete moći da kupite nekoliko Orfelinki (NEKRONOMIKON, KNJIGA EJBONOVA, POETIKA HORORA i KNJIGE KRVI) i nekoliko izdanja Ghoul Pressa (NAŽIVO, PROKLETIJE, DIVLJA KAPELA, ZADUŠNICE i KULT GULA), pa i da naživo dobijete potpis i posvetu. Knjige su kod MERCH štanda festivala – sa majicama, kačketima i drugim memorabilijama.Čujem da će se tu vrzmati i neki brkati fanzinaš iz CRNOSLOVLJA, pa savetujem da razmotrite i taj zločesti funzine ako ga negde spazite, kao i brkinu zbirku VRAGOVESTI!

 

Za kraj, evo vam 8,5 minuta svežeg priloga sa N1, snimljenog na licu mesta – u doljevačkoj KLANICI.

 

Najava na TV N1 (3. 7. 2024): SlaughterFest 2024, festival horor filma i hevi metala u Doljevcu kraj Niša