среда, 7. март 2012.

Tijana Jevtić: Rani (horor) radovi

             Ovu fantastičnu umetnicu već samo videli ovde na blogu u kolor-fanta-horor izdanju kao i u fanta-tree-hugging verziji. To su bili njeni zreli radovi, mahom objavljivani i javno prezentovani, ako nigde drugde a ono na njenom sajtu.
            Ovog puta, ekskluzivno za The Cult of Ghoul, napravio sam izbor njenih do sada nigde javno predstavljenih crteža i skica iz doba kad je bila zelenija (dakle, iz rane, barely legal mladosti). Istina, nekoliko njih kasnije je obradila u koloru, ali ove prve, c/b verzije sada se prvi put obznanjuju – zato što sam ja tako tražio! Velim, gre'ota da ove lepotinje čuče skrivene u njenim fijokama i elektro-fajlovima kad bi lako mogle prouzročiti uživanje i radost prefinjenijim slojevima čitalaca ovog bloga.
            Meni lično draži su ovi njeni crteži, nastali pre nego što je otkrila Fotošop i previše se zaigrala njime. Ovde nema laži a ni prevare: sve je nacrtano golom rukom na goloj 'artiji golim talentom, bez naknadnog doktorovanja. Odnosno, doktorovanje na ovome što sada predstavljam sastoji se samo a) u mom (doktorskom) izboru, koji je iz mase raznoraznih devojačkih, ljupkih, vedro-fantastičnih radova izdvojio samo one morbidno-mračnije i hororičnije (neki od ovih njenih mračnjaka i ćelavaca nesvesno prejudiciraju sektaše iz mog Bratstva iz NAŽIVOG!),  
i b) u tome što sam neke od njih malkice isekao i fragmentirao gde sam mislio da treba i da je tako bolje za crtež (u slučajevima gde se taj rad nalazi na istom papiru sa drugim švrljotinama).
            Klikni na sliku da je vidiš veću i detaljniju.
            Copyright: Eclectic Eel Inc. for The Cult of Ghoul (TM)