понедељак, 22. јануар 2018.

Devet godina Kulta!!!

  
            Jeste: na današnji dan, pre tačno 9 (DEVET!) godina u kiberprostoru je rođen Kult Gula, tj. upravo ovaj blog koji sada čitate!
            Fast-forward 9 godina i 2099 postova (sick!) kasnije, i evo nas, i dalje ovde mrsimo o hororu, mraku, ludilu ko da smo juče s tim krenuli... 
Neki od vas su veterani i čitaoci od samog početka (pa i prapočetaka, na nekim forumima koje nećemo imenovati, i na mom kratkotrajnom, nesrećnom sajtu...), drugi su se priključivali kasnije, tokom ovih 9 godina, neki od vas su ovde, praktično, od juče... 
Ali svejedno, ako ste ovde namerno i svesno, ako se ovde vraćate znajući šta tražite, ako niste na ovo mesto zalutali tražeći „pas jebe ženu video“ ili neznamnijakakve gugl-idiotizme – dobrodošli, i hvala na poverenju i pažnji!  
Ovaj blog postoji pre svega zbog vas; ja, zaista, imam vrlo malo od njega u bilo kom utilitarnom smislu. Zapravo, strogo gledano, pragmatično mereno, sati i sati i stotine sata koje posvećujem pisanju, uređivanju i drugim radnjama oko održavanja i popunjavanja ovog bloga znače desetine i desetine nepogledanih filmova i nepročitanih (tuđih) knjiga – ili nenapisanih (mojih) članaka i knjiga!
Ali, nema veze; pisaću i dalje i na blogu, a ne samo na tzv. „ozbiljnim“ mestima, jer mi se tako može i hoće – i jer je to moj križ.
Inače, tokom prošle godine poseta blogu je nešto porasla u drugoj polovini, i statistički gledano stvari stoje lepše no ikada. Evo nešto cifara koje govore o tome, i nekim drugim stvarima.
Ovaj post koji sada čitate je 2.099. po redu od nastanka bloga. Matematika je jasna: prvi naredni biće jubilarni, dve 'iljade i stoti! Kad se ta cifra podeli sa 9 godina dobija se prosek od 233,3 postova godišnje. To je jebeno mnogo! 
Tim pre što ovo nije neki copy-paste blog, sastavljen od tuđih tekstova, jutjub ili kakvih drugih linkova, torenata i neznamčega. Kao što znate, ogromnu većinu sadržaja ovog bloga čine originalni, autorski tekstovi – bilo da su pisani direktno i specijalno za blog, ili su na blog preneta moja pisanija prvobitno izašla u nekom magazinu ili knjizi. 
Okačiti preko 2.000 takvih tekstova za 9 godina – to, prosto, nije normalno. Ako je još neko na ovim prostorima, a i šire, uradio tako nešto, voleo bih da čujem i vidim ko je opstao toliko dugo, ko je objavio toliko mnogo.
Šta je bilo najčitanije na blogu u prošlih osam meseci? I koliko je bilo čitano? Evo – naslovi i linkovi su tu, i u zagradi broj koliko je puta otvoren dati tekst:
Eh, da sam dobio po 1 dinar od svakog čitaoca svakog od mojih tekstova...
Ali, dobro, nećemo sad o tome; vratimo se statistici.

Poseta blogu u poslednjih godinu dana


Poseta blogu u poslednja tri meseca
Eh, da imam po 1 dinar od svakoga ko jednom dnevno ovde svrati... Ali, naravno, to se neće desiti... Ništa slično, ni blizu.
Nego, hteo bih da čujem vaše mišljenje o jednoj stvari koja mi je nedavno pala na pamet. Elem, red je da nekako pompeznije obeležimo DESET GODINA BLOGA. Šta mislite o tome da iduće godine u ovo vreme objavim KNJIGU IZABRANIH BLOG TEKSTOVA?

Nešto kao: Najbolje iz prvih 10 godina?
Da li bi iko to kupovao? Da li bi dovoljno Srbalja dalo pare za tekstove koje mogu da čitaju dž ovde, onlajn, tako da se takav pothvat isplati?
Ima li smisla cimati se s jednom takvom knjigom?
Treba li to MENI uopšte, u ovoj fazi moje tzv. karijere, a naročito kad imam što na umu, što na drumu, što u kompu, zametke nekoliko ozbiljnijih knjiga od toga?
Da li biste to voleli da imate? Šta biste u tome želeli da bude, kako da bude koncipirano, šta da sadrži?
Ajde, beknite, pa ako vidim dovoljno interesovanja, dogodine u ovo vreme možda izbacim jednu komemorativnu knjižicu posvećenu ovom blogu i njegovim čitaocima...

Do tada – da smo živi i zdravi!