недеља, 13. август 2017.

Đorđe Kadijević govori – a govore i drugi o njemu


Nedavno izašla knjiga razgovora VIŠE OD ISTINE – KADIJEVIĆ O KADIJEVIĆU uveliko već živi svoj život u medijima, na promocijama i u rukama istančanih čitalaca, kako dolikuje i priliči jednom ovako kapitalnom izdanju.

Evo dva najnovija dokaza toga.

Kao prvo, imam zadovoljstvo da vam predstavim sken odličnog prikaza ove knjige koji je pre oko mesec dana izašao u Kulturnom dodatku POLITIKE. Autor je Igor Stanojević, i za razliku od mnogih Politikinih fantomskih eksperata on je provereno autentičan. 

To ćete i sami videti ako kliknete na sken – ili ga skinete odavde pa otvorite u nekom programu gde možete da zumirate.


Kao drugo, ova knjiga je već dobila i svoju inostranu premijeru. Na nedavno završenom festivalu Grosman u Sloveniji promociju su imala dva nova Kadijevićeva naslova: gorepomenuta knjiga razgovora, i nešto manje izvikana ali jednako vredna knjiga njegove proze, BOŽIJA VOLJA.


Detaljan izveštaj sa ovog festivala imate na gornjem linku, a sada sam okačio i ekskluzivni audio-snimak razgovora koji sam s Kadijevićem vodio u Ljutomeru pred publikom voljnom da čuje ovog velikog intelektualca, istoričara umetnosti, kritičara i filmskog i TV reditelja. Fajl je na Mediafire, pa ako želite da čujete uvek pametnog i uvek zanimljivog Kadiju, kliknite OVDE, skinite i slušajte!
A nakon svega toga, ako još niste nabavili ove dve njegove knjige – ne časite ni časa nego naručite od izdavača, Orfelina iz Novog Sada!


Ko više voli u knjižarama, može i tako: ima ih u većini dobro snabdevenih, a u Delfima i Vulkanu sasvim sigurno.