среда, 6. април 2011.

COLD PREY 3 (Fritt vilt III, 2010)


*(*)         
2-
gledo sam u svom misguided životu gomilu otrcanih, beživotnih slešera, ali ovaj nosi šnjur: nešto ovoliko nezainteresovano, mehaničko, na autopilotu otaljano zaista dosad nisam video!  
da se ne lažemo, već ni original nije bio ništa posebno, ali je barem bio dobro slikan, nije loše upotrebio lokaciju tog pustog hotela u planinama, imao je neku kao režiju da to drži glavicu jedva malo iznad vode, kolko da se ne udavi, tako da se može pogledati. drugi deo je, čak, iznenađujuće okej: opet, ništa posebno, ali vrlo dinamično i čak zamalo-pa-žestoko režirano, svakako zabavnije od HALLOWEEN 2 (rozental/karpenterovog, pa vala i zombijevog), a zabavniji mi je i od VISITING HOURS, ako ćemo već da ređamo te slešere smeštene u bolnicu. 

ali ovaj treći: pa ljudi moji, da li je to MOGUĆE?! holy fuck, reči mi nestaju da opišem koliko je ovo imbecilno: ovo kao da je neki šuster, neki norveški odradek ž-kategorije uzeo udžbenik SLASHERS FOR DUMMIES i snimio nepunih 90 minuta nečega što iz ljubavi prema filmu neću tako nazvati – i sad je to NEŠTO, taj produkt, ta mrtvosano beživotno nepotrebna prazna idiotarija bez i NAJMANJEG pokušaja nečeg svog, svežeg, zajebanog, zabavnog ubrizganog u školski primer teens in the woods kategorije – neki, kao, horor?!  

ja razumem da je to slešer, najformulastiji od svih podžanrova, i ne očekujem da mi neko tu otkriva rupu u saxiji (rupa u vratu ili grudnom košu sasvim je dovoljna!), ali ovo je toliko uvredljivo OTALJANO da se više energije može naći u nekoj patetičnoj bosančeros dramurdi po koljeviću, nego li ovde. zašto li nisu opet angažovali onog lika koji je radio solidan 2. deo, nego doveli ovog krembila-početnika koji nije ni znao ni umeo ni hteo da napravi BILO ŠTA, ne ide mi u glavu. da je hteo da pokuša makar šta, pa omašio u tome, razumeo bih. al ovaj ovde nije pokušao NIŠTA! ovo je nekakav norveški šopola, koji ni na čemu ne insistira, sem da pokupi svoj ček na kraju skroz bezlične i zaboravljive tezge.
potpuno gubljenje vremena!