четвртак, 16. август 2018.

VIŠE OD ISTINE u Vrnjačkoj banji




         Iz Banje u Banju! Iz Niške u Vrnjačku! Ovog petka sam zajedno sa Đorđem Kadijevićem u Vrnjačkoj banji da, u okviru Festivala filmskog scenarija, publici predstavim knjigu Više od istine: Kadijević o Kadijeviću.
            Evo zvanične najave organizatora!
U petak, 17. avgusta u 19 časova, na našu veliku čast vrnjačkoj publici predstaviće se Đorđe Kadijević, jedan od najznačajnijih srpskih reditelja i scenarista mnogobrojnih filmova, od kojih je najčuveniji Leptirica (1973).
Povod za njegovo gostovanje je knjiga "Više od istine; Kadijević o Kadijeviću" čije autorstvo deli sa Dejanom Ognjanovićem.
Đorđe Kadijević je utemeljio jugoslovenski film fantastike, sa akcentom na horor, dok je književnik Dejan Ognjanović prvi u Srbiji (i regionu) koji je odbranio doktorsku disertaciju u celosti posvećenu poetici horora.

Ne plašite se, nego dođite i razbijte strah!

Na promociji knjige osim Kadijevića i mene, govoriće i filmski kritičar i teoretičar Ivan Velisavljević, a moderator će biti pesnik Srđan Čeperković (aka „Herman Štern“).
Dakle, salon Biblioteke „Dr Dušan Radić“
petak, 17. avgusta
u 19 časova.


Unikatna prilika da svi zainteresovani iz ovog kraja i bogate okoline vide i čuju ovog velikana – pa i da nabave ovu knjigu s njegovim potpisom. 

Cena je i dalje 1.900 din. do isteka zaliha, koje se polako primiču kraju i mislim da ćemo na ovogodišnjem Sajmu knjiga u oktobru definitivno rasprodati ovu knjigu, rađenu u tiražu od samo 500 primeraka. 
Dakle, ne oklevajte, ne kenjajte, nego kupujte ovo blago dok ima! Ko ne uzme sada, kajaće se doveka!