понедељак, 21. децембар 2020.

Hladan kao led 2: Trulo seme

Svi vi koji ste se više puta opekli sa serijalima koji počnu pa se otegnu ko gladna godina, izađe prvi deo pa drugi nikako da dođe, ili se priča nikada uopšte i ne završi, evo dobre vesti: drugi tom trodelnog mini-serijala Hladan kao led već je izašao iz štampe, što bi se reklo „pre roka“, ranije nego što mu se iko nadao, i upravo je u toku povoljna pretplata na njega.

            Podsećam, već sam pisao o prvom tomu OVDE.

            Šta biva u drugom?

Deklan Tomas nastavlja život posle pobede nad psihotičnim Okretnim Džekom, ali ne samo to – njegova misteriozna povezanost sa ludilom postaje sve jača i on počinje sve više da je shvata. Međutim, nestankom Okretnog Džeka sa scene mesto je ostalo upražnjeno. Ne zadugo, jer se pojavljuje još gori i sumanutiji demon s kojim će morati da se suoči.

A taj demon je nekakav zlokobni tip koji izgleda kao zli sveštenik-propovednik (pomalo me podseća na onoga iz filmova Poltergeist 2 i 3) i ima fetiš na – ljudske prste. Gde god nađe ljude sa prstima, on ih svojim sečivom od njih odvoji. A šta radi s prstima? Sadi ih u saksije. Šta raste u tim saksijama…? Šta izlazi iz njih? I kakve to sve veze ima s našim Deklanom?

Bolje da ne otkrivam previše – reći ću samo da je storija u drugoj svesci nešto zamršenija, motivacija demona mutnija (uprkos njegovom neprestanom blebetanju o setvama, usevima, prinosima, žetvama…), ali zato

a) saznajemo nešto više o Deklanovoj prošlosti (pored ostalog, da je bio kradljivac kokošaka!)

i b) strip u drugom tomu sadrži još mnogo više doslovno nadrealnih prizora sa odsečenim prstima koji se kombinuju, spajaju, rastu, mutiraju i pretvaraju u razna prstoliko-pipkolika obličja, kreature i kreacije koje su pravi eye candy za svakoga ko voli horor.

Desetine prstiju izlaze iz kože ruke, „ptice“ sa krilima od prstiju, utrobe otvorene i uokvirene ogromnim člankovitim pipak-prstima. face sačinjene od desetina prstiju… sve to i još mnogo toga više, uključujući i nove posete svetu ludila (mračnom naličju našega)…

Sve u svemu, zapetljana priča i previše konvencionalan crtež u „normalnim“ scenama, ali ovaj se iskupljuje čim krene neki horor ili nadrealizam, čega ovde ima više nego u prvom tomu.

Intrigantno. Čeka se treći i završni deo.

 

Br. strana: 128 / Kolor

Uvez: Meki / Format: 170 x 260 mm

Promotivna cena (do 7.1.2021) 1.100,00

Puna cena 1.390,00

Zavir: OVDE

Gde naručiti? OVDE!