субота, 3. децембар 2011.

EZOTERIJA: knjige na srpskom

            Povodom 3. decembra, dana na koji je 1621. godine Galileo Galilej izumeo teleskop, i time značajno omogućio da se vidi dotad nevidljivo i uopšte da se prošire vidici kratkovidom narodu, a u okviru trajne akcije "Ghoul časti", nudim pratiocima ovog bloga čitav niz odabranih okultno-ezoteričnih naslova u obliku e-knjiga (uglavnom PDF). 

            U pitanju su isključivo naslovi prevedeni na srpski: oni na engleskom mnogo lakše se mogu naći širom interneta, dok ovih srpskih ima manje i ređe i okultnije pa zato – evo ih ovde. Iz obilja naslova odabrao sam ili one koje sam već čitao (dakle – proverene), ili one koji mi po autoru ili tematici zvuče zanimljivo da bi se podelili sa sličnointeresujućim ljudima. Ima tu istorije, religije, antropologije, okultizma u teoriji i praksi, mistike, književnosti itd.

            Napominjem da nisam autor ovih skenova, niti se ti fajlovi nalaze na ovom blogu: ja samo prezentujem linkove ka sajtovima odakle ih možete skinuti (pretežno 4SHARED) - ako je vaša volja da ih otuda skinete, neka to bude jedini zakon. Linkove mi je prosledio jedan poštovalac Kulta Gula koji je želeo da njegov identitet ostane okultan a ja ih, u svom bezgraničnom prosvetarskom čovekoljublju, širim dalje putem ovog svetog portala.

            Za one kojima moja preporuka nešto znači, stavio sam rejting ispred donjih naslova, kako bih istakao knjige koje smatram naročito vrednim, i to: (*) prilično vredno; (**) vrlo vredno; (***) obavezna lektira!
            I ne zaboravite parolu: Ljubav je Zakon – Ljubav prema Ghoulu!


GHOULOVA OKULTNA BIBLIOTEKA, 1. deo