четвртак, 15. јул 2010.

Fantazija (3)


SUSRETI:

- od poznatijih imena, najzad sam se upoznao i procaskao sa stjuartom gordonom. u istoj veceri imao i poduzi razgovor sa dzordzom mihalkom (originalni MY BLOODY VALENTINE). da ne bih preterao sa zvezdama, dzefrija kombsa sam ostavio za sutra. popricao i sa daglasom bakom (SISTERS remake i gomila odlicnih kratkih filmova), kod koga idem na afterparty u subotu, posle gordon/kombsovog NEVERMORE-a.AKCIJE:

- PROMOCIJA SUBVERZIVNE SRBIJE SE NASTAVLJA: SVETO MESTO (u savrseno ocuvanoj kopiji sa eng. titlovima, mnogo boljoj od srpske iz kinoteke!) igralo pred prepunom dvoranom (rasprodato - za VIP goste morali da ubace stolice na rasklapanje), publika odusevljena, grdna pitanja posle filma itd. film se ovde prikazuje jos dvaput.

- ekipa SRPSKOG FILMA stigla u montreal. prikazane SUZE NA PRODAJU pred prepunom dvoranom, odlican response publike. poduzi Q & A koji sam vodio sa acom bio je ocekivano sochan i 'antisrpski' (za one koji ga poznaju) - toliko, da je jedna srpkinja iz publike napravila mini-skandal svojim gnushanjem nad acinim komentarima o stanju/sranju u srbiji. cak i ja sam morao da korigujem neke njegove preterane tvrdnje na pozornici, sto je sve bilo prilicno bizarno i zabavno i neuobicajeno. sve je usnimio moj diktafon...

- odrzan panel UVOD U SRPSKI FILM pred 40-ak posetilaca, sa video klipovima (LEPTIRICA, DAVITELJ, VEC VIDJENO, SHEJTAN), fotkama iz ostalih filmova + iz rajca. u drugom delu pridruzili mi se mladen i srbofili. bilo je super. pojavila se i ona srbkinja od prosle veceri da opet spopada acu. sve usnimljeno kamerom, bice onlajn uskoro.
FILMOVI:


AT WORLD’S END
***
3+
ODLICAN DANAC, kao sto sam i ocekivo od a.t. jensena KAO SCENARISTE.
REVENANT
***
3

vrrrlo dobra horor komedija.

OUTCAST
**(*)
2+/3-
fina premisa, osrednja egzekucija.KURONEKO
(repriza)
jebote bog, ponekad stvarno nerviram samog sebe s ovom mojom strogocom! kako li sam samo ovome ikada mogao da dam samo 4- nije mi jasno! ovo je, zapravo, 4+/5- i verovatno najbolji japanski horor snimljen pre RINGa (da, bolji od KWAIDANA)! istina, gledati ovo na malom ekranu, i savrsenu 35mm kopiju u bioskopu sasvim su razlicite stvari. kakvo jebano masterpis!!!


FEAST OF THE ASSUMPTION: THE OTERO FAMILY MURDERS
ovo ce da legne mom dragom sinu, saucesniku i drugaru abraxasu: vrlo natprosecan dokumentarac koji se dotice BTK-a ali nije bas o njemu nego o jednoj njegovoj zrtvi...