четвртак, 27. март 2014.

FANTASTIČAN FOTO-HOROR KONKURS

Ako vas je ikada inspirisala neka moja priča ili roman, ako je u vama zagolicala kreativni nerv – evo prilike da s tim nešto uradite! Napravite fotku koja rekreira neku scenu ili ugođaj iz mojih dela i pošaljite na konkurs! Možete uslikati ili u fotošopu (re)kreirati neki ritual iz NAŽIVO, ili scene iz mojih priča o zombijima, ili iz "Sekte prljavih"... Hell, ovaj konkurs traje do 20. aprila, dakle imate vremena da nabavite i pročitate ZAVODNIKA (kojega pretplatnicima šaljem već od narednog ponedeljka!) pa da fotkate neki hororični ruralni pejsaž – i osvojite nagradu!
Naravno, kao što ćete dole videti, uslovi konkursa su toliko široki da dopuštaju čak i slanje priloga koji nemaju nikakve veze s mojim radom; ali ko nije za sebe (na svom blogu) nije ni za druge, itd. Dakle, primite k znanju ovo dole – pa se javite ovde ako nešto dobijete!

 



KONKURS ZA FOTOGRAFIJE INSPIRISANE
KNJIŽEVNIM DELIMA IZ DOMENA FANTASTIKE


“Fantastična književnost okom foto-kamere”
(rok 20. april 2014)



Propozicije konkursa

Sajt za promociju fantastične književnosti "Art-Anima" (art-anima.com), Ustanova kulture Palilula, Punkt.rs i izdavačka kuća "Čarobna knjiga" raspisuju konkurs za fotografije inspirisane književnim delima iz domena fantastike "Fantastična književnost okom foto-kamere".

Konkurs, čiji je medijski sponzor "ReFoto" magazin, otvoren je do 20. aprila 2014. godine, a pravo učešća imaju svi državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji.

Na konkurs se primaju autorske fotografije inspirisane književnim delima iz domena fantastike. Radovi moraju da sadrže fantastične detalje zbog čega je dozvoljeno korišćenje alata za obradu fotografija.


Jedan učesnik može poslati najviše tri autorske fotografije.

Fotografije moraju biti u elektronskom formatu JPEG, minimum 3MP, maksimalne veličine do 10MB.

Radove, imenovane po delu koje ih je inspirisalo, slati na adresu: fotokonkursartanima@yahoo.com.

Prilikom slanja radova, učesnik mora da dostavi svoje podatke (ime, prezime, matični broj i broj telefona) koji će služiti isključivo u svrhu identifikacije dobitnika prilikom uručenja nagrade.

Članovi žirija u sastavu: izvršni urednik ReFoto magazina Ivana Tomanović (predsednik žirija), Maja Baračkov, Ivica Đorđević i Dragoljub Igrošanac, proglasiće 30. aprila najbolje radove.


Nagrade


Autori tri najbolja rada biće nagrađeni kompletima knjiga izdavačke kuće “Čarobna knjiga”.

Odabrane fotografije biće publikovane u junskom broju ReFoto magazina.

Deset najboljih radova biće izloženo u galeriji “Potkovica” (UK Palilula), tokom trajanja Festivala fantastične književnosti “Art-Anima”.

Imena autora nagrađenih fotografija biće objavljena na sajtovima i društvenim mrežama organizatora.


Napomene organizatora



Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati fotografiju za koju smatra da ne odgovara temi konkursa ili koja tehnički ne zadovoljava minimum kriterijuma koji određuje konkurs, bez posebnih objašnjenja.

Organizator se ne obavezuje da će članovima čija je fotografija prihvaćena za foto-konkurs slati e-mail sa obaveštenjem o prihvatanju fotografije.

Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske. Učesnici moraju imati neotuđiva autorska prava na poslate fotografije koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Ukoliko Organizator posumnja u autorstvo neke fotografije, može zatražiti dodatni dokaz o autorstvu ili bez daljeg objašnjenja eliminisati taj rad iz konkurencije. Učesnik mora biti spreman da na zahtev Organizatora dostavi fotografiju visoke rezolucije.

Organizator ima pravo na korišćenje svih objavljenih fotografija u okviru konkursa isključivo za promociju foto konkursa u bilo kojem obliku i u bilo kojem mediju. Pri tome će organizator nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko to uredništvo drugog medija ne učini. Pri ovakvom korišćenju Organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane autora fotografija na konkursu.

Rok za preuzimanje nagrada je 30 dana od dana proglašenja. Nakon 30 dana, Organizator zadržava pravo da ne dodeli nagradu dobitniku.

Nepridržavanje gore navedenih pravila podleže diskvalifikaciji iz foto-konkursa.

Slanjem fotografije na foto-konkurs, prihvataju se uslovi navedeni u prethodnim stavkama.

Sve žalbe i reklamacije rešava Organizator konkursa. Žalbe se šalju elektronskim putem na kontakt adresu fotokonkursartanima@yahoo.com u roku od 48 sati od trenutka objavljivanja pobednika. Organizator se obavezuje da će osnovane žalbe razmotriti i odgovoriti na njih u prvih 5 radnih dana po isteku roka za slanje žalbi.

P.S. Mada bi iz gore rečenog to trebalo da je jasno, ipak naglašavam: to što sam ovaj blog post ilustrovao fotkama na kojima poziraju moje knjigu u raznolikom okruženju NE ZNAČI da treba da pravite i šaljete takve fotke - barem ne za konkurs. Takve možete slati meni, he he... A za konkurs - scene i prizori i ugođaji inspirisani stranom i domaćom (može čak i mojom!) fanta-horor prozom!