субота, 10. јул 2010.

Fantasia (1)

ne zamerite sto ce ovo biti telegramski: jer, valja malo i spavati. dakle, ovo su skice za elaboracije koje ce uslediti kad se vratim na srpsko tlo.

- u montreal doleteo i sleteo glatko, docekan i primljen bez problema.

- bio na veceri sa h. g. lewisom, frankom hennelotterom i sa gazdom Something Weird Video kuce, koji je sedeo pored mene, i bio najgovorljiviji. od henenlotera sam klestima izvukao par stvari vezanih za njegov rad, ali sve vreme festivala delovao je kao da mu nije dobro, a kako posle cujem, verovatno mu i nije. lewis je neverovatno vitalan i umno zivahan kao i uvek, razmenili smo iskustva posto je i on jedno vreme predavao knjizevnost, itd.

- bio na opening party-ju sa raznim igracicama i cirkuzanima, igracima sa vatrom i sl.
nudili samo pivo pa sam, na kraju, podlegao pritiscima. upoznao gomilu ljudi, od kojih bi pratiocima ovog bloga neki trebalo da su poznati: karim hussain (SUBCONSCIOUS CRUELTY), maurice deveraux (END OF THE LINE), neki majstori za efekte itd. moris se bas odusevio kad sam mu reko da znam njegove filmove, i da mi se END OF THE LINE veoma dopada... mitch davis je, naravno, geekchina i fun-loving crazyman kako bi se i ocekivalo od jednog od glavnih likova OVAKVOG festivala.

- smesta sam izvideo situaciju sa lokalnim knjizarama i zakljucio da je - katastrofalna. ponuda je ocajna, i moracu da pribegnem kanadskom amazonu ne bih li se snabdeo nekim naslovima koje sam imao na umu.

- pljuskovi tokom celog drugog dana malo su mi pokvarili koncepciju, a jet-lag i umor od nepropaspavanih dana pred put sustigli su me i tako ucinili da sam u prvih 24 casa festivala stigao da pogledam samo jedan film.

- gledao sam dok. o lewisu, 'godfather of gore' - VRLO dobar. tik pred pocetak sreo jednog kolegu iz bg za koga sam skroz smetnuo s uma da je sada u montrealu, pa posle filma odoh na jelo i pice s njim.

- predstoji mi najava, prikazivanje i q&a povodom PORNO BANDE - o tome u iducem nastavku. fotke ne ocekujte dok se ne vratim u srbiju.