четвртак, 4. август 2011.

Brestovac – strava po dnevnom svetlu

             Sećate se one jezive CROPSEY zgradurine koju sam posetio nedavno na Sljemenu, iznad Zagreba, i o tome ovde slikovito izvestio? Naravno da se sećate. It's the stuff nightmares are made of.
            Možda je nekome smetalo što su slike – načinjene uveče – suviše mračne. Okej. No problem.
            Glavni krivac za moju posetu tom mestu, Srđan Crnić, otišao je dan posle Sv. Ilije na isto mesto, ali po danu, i načinio još fotki na kojima se ova bivša bolnica za plućne bolesnike vidi mnogo bolje.
            Ako mislite da je dnevno svetlo raspršilo utvarnu, zlokobnu atmosferu – pogledajte donje slike i uverite se da je ovo mesto jezivo i usred bela dana.
            Evo šta on kaže:
            "Mogu napomenut da zgrada zbilja zraci nekakvom negativnom energijom, nisam se tamo osjecao nimalo ugodno. Kada zamislim koliko je tamo proslo tuberkuloznih ljudi hvata me jeza. Zao mi je sto nisam ulazio u podrum ali nisam imao nikakvo svjetlo pa nije bilo smisla. Planiram obici i podrume kada se vratim s mora. Cuo sam dosta škripanja i pucketanja dasaka. Sad je li to vjetar ili nesto drugo zbilja neznam. Vjerujem da na mjestima punima patnje, poput Brestovca, obitava nesto. Vrlo vjerojatno koncentracija energije. A koliko god to mjesto bilo elitno i fancy, tamo je umrlo i propatilo na stotine pacijenata posto je u to vrijeme tuberkuloza bila neizljeciva i mogli su samo odgađati smrt..."
            Klikni na svaku sliku da je vidiš veću.
            Copyright za fotke: Srđan Crnić for CultOfGhoul, Inc.