понедељак, 29. август 2011.

GHOUL'S HORROR SOUNDTRACKS RARE & UNRELEASED (2): 1980s


Prošle nedelje ovde sam okačio kompilaciju GHOUL'S HORROR SOUNDTRACKS, RARE & UNRELEASED (1): ITALO. Kako vidim, do sada ju je skinulo tačno 60 osoba. Naravno, nijedan od tih 60 nije našao za shodno da kaže: "Hvala, Ghoule, što si ove raritete okačio i podelio sa nama, iako te niko nije terao," ili nešto u tom smislu. Ali zato su se našli pametnjakovići da gunđaju, cepidlače, traže mi dlaku na jajetu, koriguju me itsl. dok ih ja krstim.
E, pa, dobro: ja ipak teram dalje, jer to je moj križ, računajući na Božju platu, pošto sam od ljudi digao ruke.
Dakle, probrao sam naj-naj teme po svome njuhu i duhu iz 1980-ih: uglavnom potiču iz filmova koji su i sami odlični, sem u par očiglednih izuzetaka: npr. ko bi pomislio da Tromin isprdak za retarde, SURF NAZIS MUST DIE, ima tako dobru naslovnu temu!?! Treba joj minut da zaista krene, ali kad počne glavno – to je divota! Sve ove stvari su prilično retke i teško nalažljive, većina ovih filmova nema objavljen CD sa saundtrekom, a teme iz njih ne nalaze se u postojećim kompilacijama najboljih horor tema, kakvih ima milion na netu. Dakle, kao i prošlog puta, ovaj izbor je a) lični subjektivni Ghoulish selection i, kao takav, b) unikatan i exkluzivan na ovom blogu.

U njemu se nalaze sledeće stvari:
01 - Steve Parsons & Dennis Haines - Main Titles (Gnaw- Food For The Gods II)
02 - Andrzej Korzynski - Possession - Opening Titles
03 - Lalo Schifrin - Amityville II The Possession - End Titles
04 - Bill Nelson - End Credits (Dream Demon)
05 - Stuart Rabinowitsh, Leonard Marcel & Kevin McMahon - The Video Dead
06 - Contagion - Opening Titles (Skinner)
07 - Contagion - End Titles (Skinner)
08 - Michael Minard - Main Title (A Return To Salem's Lot)
09 - Renato Serio - Alone In The Dark
10 - Joe Renzetti - Dead & Buried
11 - Joe Renzetti - Dead & Buried (End Titles)
12 - Roger Bellon - The Unholy
13 - Jon McCallum - Surf Nazis Must Die, Opening Titles
14 - Graeme Revell - Finale - End Titles (Spontaneous Combustion)

Srce mi plače što ovaj CONTAGION nigde ne mogu naći ucelo, i sa boljim zvukom nego što je ovde piratski usnimljen, kao i što, kako izgleda, izvanredan skor Grejema Revela za inače srednje-slabunjavu Huperovu extravaganciju SPONTANEOUS COMBUSTION nije objavljen na CD-u, ili ga barem ja nigde ne vidim. Ako neko iskopa linkove, neka ih obznani ovde.
Evo da vidite kakav je to masterpis, sasvim na nivou Goldsmitovih OMEN radova! A da li ga neko hajpuje kad se povede priča o najboljim horor skorovima? Ne! NEPRAVDA!


Link za skidanje ove 1980s kompilacije nalazi se OVDE.

PS: Da, znam da je SKINNER iz 1993, pa time ne spada u 1980s. Njega sam stavio da bi imalo na čemu da se zanoveta ovde. Mada, naći će se sigurno još drugih povoda...