уторак, 18. децембар 2012.

WRONG TURN 5 (2012)


**         
2
            Posle neočekivano podnošljivog četvrtog dela, isti reditelj dolazi sa daleko ispraznijim i bezveznijim nastavkom. 
Nizak budžet je previše očigledan, "napušteno selo" (jer su SVI otišli na nekakav jebeni koncert, ni žive duše nema u selu – prc!) očigledan je soundstage, a i sve ostalo što se tu zbiva krajnje je usiljeno i neuverljivo čak i za standarde ove predugačke sage o kanibalskim hilbilijima. 
To se uglavnom odnosi i na make-up efekte – isto kao i u IV delu, i ovde su full-body lutke previše krute i tvrde u scenama klanja i komadanja, što i to malo pokušaja eksplicitnosti čini prilično promašenim kad su "žrtve" manekeni iz izloga robnih kuća!
Ništa ne pomaže što je grupici hilbilija sada (usiljeno & neubedljivo) pridružen novi lik, nešto kao mentor, a igra ga Dag Pinhead Bredli. Pa gde si bio u četiri nastavka dosad? Whatever!
Bredli ima dovoljno krupnih planova i prilike za izbacivanje jetkih one-linera, ali nažalost 2/3 filma provodi zatočen u zatvorskoj ćeliji, u ovom zaista bizarnom torture-splatter rimejku RIO BRAVA (!). 
Naravno, ima tu nekoliko kasapskih set-pisova (koji su i ovog puta JEDINI razlog da ljubitelji rasporenih trbuha ovo pogledaju), ali inscenacija, efekti i duh su uglavnom drugo-trećerazredni.