уторак, 17. мај 2011.

Alehandro Jodorovski INTERVJU


             u okviru akcije 'ghoul international, inc.' došlo je vreme da se javnosti predoči razgovor koji sam pre mesec dana vodio sa velikim, jednim i jedinim i neponovljivim, alehandrom jodorovskim. izveštaje o tom velikom događaju – mislim na izložbu zorana janjetova, povodom koje je jodo došao u bg – već ste imali ovde na blogu, a sada, evo najzad i intervjua.
            veoma sam počastvovan što je intervju premijerno objavljen u novom web-magazinu po imenu SPECTACULAR OPTICAL (da, naziv je preuzet iz VIDEODROMA). njega radi isti tim koji stoji iza najboljeg filmskog festivala na svetu, fantazije, pa sam baš zato upravo njima ponudio ovu exkluzivu. dakle, evo ga OVDE, pa čitajte.
            a kad se već nađete na tom mestu, obratite pažnju i na ostatak sadržaja ovog magazina, jer zaista ima ingenioznih intervjua, članaka, eseja i prikaza, te preporučujem svakom pravom kultisti da ovu lokaciju memoriše među favorite u svom brauzeru. baš kao što je fantazija savršeni festival za ghoulish sadržaje, tako je i sadržaj magazina SPECTACULAR OPTICAL savršeni nastavljač tekovina Cult of Ghoula!
            inače, upravo VEČERAS u 18h janjetov drži neku opuštenu i nesumnjivo zabavnu te duhovitu govoranciju o svom crtačkom, stripovskom radu, pa ko je u bg i okolini, neka to obavezno overi. to se dešava na istom mestu gde je još uvek u toku izložba njegovih radova, dakle u francuskom kulturnom centru u kinez mihajlovoj. u njihovoj najavi ovog zbitija stoji:
Zoran Janjetov će pričati o svojim iskustvima tokom dvadesetogodišnje karijere u francuskim izdavačkim kućama, duboko ispreplitane sa Mebijusom i Jodorovskim - anegdote, ostvareni i nerealizovani projekti. Ovaj veliki crtač takođe je i veliki šoumen. Pridružite nam se! 
najzad, ovaj text ovde prošaran je i sa nekoliko snimaka koje je skrivena kamera RTS-a načinila prilikom otvaranja janjine izložbe, a koji su emitovani u prilogu u emisiji metropolis
 
izdvojio sam par živopisnijih, na kojima se pored ghoula vide i abraxas, dušman, plisken i horla. to su drugovi čija konspirativna imena otkrivam (po principu: ko zna, znaće), dok su prava imena, adrese i prljav veš dobro poznati redakciji ovog bloga, ili barem njegovom uredniku.